Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

3D spirális lézervágás

A HSG globális piaci részesedése napról napra növekszik, így a vállalat nem csak a termék gyártásra és értékesítésre fókuszál, hanem már évek óta elindult a független kutatás és az alap összetevők gyártásának az útján is.

Ezúttal újabb vágófejek kerültek ki a HSG mérnökök kezei közül és 2023-tól már választható opció lesz új lézervágógépek vásárlásakor.

A lézervágófej a fiber lézervágógép egyik legfontosabb alkotóeleme. A Chiba-ban (Japán) fejlesztett intelligens lézerfejek szilárd alapot teremtenek a magas igényekkel rendelkező felhasználók számára. Nem csak a vágás minősége, a vágott él minősége javult, de a lézerfejek egyik legnagyobb kihívása is fejlődőtt: Hogyan lehet tovább gyorsítani a vágás sebességét adott anyagvastagságban, adott energia felhasználással? Erre a kérdésre ad választ a HSG új lézerfeje, mely 3D spirális lézertechnológiát kapott.

HSG S06 lézervágófej: 3D spirális lézervágás

A spirális lézernyalábnak köszönhetően tovább csökkent a megmunkálási idő, ráadásul rengeteg további előnyt hozott az új technológia.

Az új HSG S06 lézervágófej rendkívül jó eredménnyel optimalizálja a vágást, egyensúlyt teremt az alapanyag olvadása és a salakanyag eltávozás között. Szinte hihetetlennek hangzik, hogy az új HSG lézerfejjel egy 6000W-os HSG lézervágó arra a teljesítményre képes, mint egy 12kW-os lézervágó normál lézerfejjel.

A lézernyaláb beesési szögének változtatásával -mely a normál 90 foktól eltérő- a fém alapanyagban a lézer abszorpciós rátája megnő. A spirális vágás és a hatékonyabb abszorpció eredménye tehát a rendkívüli hatékonyság, mellyel nagyobb sebességgel dolgozhatunk adott alapanyag vastagságnál. További előny, hogy a hagyományos lézerfejek fókuszpont korlátja itt kevésbé érvényesül, így a vágás kúpossága is javult.

Vágás salakanyag eltávolítás és reflektív anyagok vágása

A nagyteljesítményű lézeres fémvágásnál fontos szempont a salakanyag hatékony eltávolítása. A HSG S06 lézerfej spirális lézernyaláb fókusza vertikális irányban mozog az alapanyag irányába, mely a salakanyagot hatékonyan kihajtja és a vágott élen is kevesebb sorja keletkezik. A folyamatosan változó fókuszpont a visszatükröződésre is hatással van és olyan reflektív anyagok is probléma mentesen vághatók mint az alumínium, sárgaréz vagy vörösréz.

Vágás tesztek: Az új S06 vágófejjel gyorsabb a vágás és szebb vágott éleket hagy maga után

Összegzésként tehát kiemelkedő teljesítményt ígér a HSG új S06 3D spirális lézerfej fejlesztése, mely hatalmas ugrás lesz a lézeres vágás sebességének növelésében, a minőség és hatékonyság javulása mellett! Adott alapanyagot tekintve a normál vágófejekhez képest:

  • Hatékonyabb a salakanyag eltávolítás
  • Gyorsabb a vágás
  • Javult a kúposság
  • Szebb a vágott él
  • Kevesebb a visszatükröződés, így reflektív alapanyagok is vághatók

www.signdepot.eu  |  www.hsglaser.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában