Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Mazak FT-150 FIBER – csövekhez tervezve

A Yamazaki Mazak bemutatja új nagy teljesítményű lézer megmunkáló gépét, amelyet kifejezetten nagyobb mennyiségű, kis és közepes átmérőjű csövek nagy sebességű megmunkálására terveztek.

Az új FT-150 FIBER egy kompakt lézervágó berendezés ergonomikus designjának köszönhetően a kezelő terület, valamint a betöltő és kirakodó állomás mind egy oldalon kapott helyet.

A 3.0kW-os fiber rezonátorral felszerelt FT-150 FIBER akár 6500mm hosszú, 152,4mm-es átmérőjű, 150 kg-os munkadarabok megmunkálására alkalmas, igény szerint pedig 8000mm hosszúság és 180kg-os tömeg választható opcióként elérhető.

A gép számos, jellemzően az agráripari területeken, gépjármű iparban, építőiparban és bútorgyártásban alkalmazott anyag vágására alkalmas, beleértve a szénacélt, rozsdamentes acélt, rezet, vasat és alumíniumot.

A maximális termelékenységre tervezett FT-150 FIBER számos művelet elvégzésére alkalmas, mint vágás, menetmegmunkálás, fúrás és termikus fúrás. A megmunkálási idő csökkenéséhez hozzájárul az olyan műveletek kiküszöbölhetősége, mint a fúrás, sorjázás és menetkialakítás. Továbbá a fiber lézer a nagy sebességű előtolással, gyorsulással és tokmány-indexeléssel kivételes vágási sebességet biztosít.

A termelékenységet tovább fokozza a nagy képességű kötegadagoló, ami akár 4 tonnányi nyersanyag betöltésére is képes, így lehetővé téve a hosszabb idejű folyamatos működést.

Az FT-150 FIBER számos különböző munkadarab kirakodási lehetőséggel elérhető a standard megoldásoktól az automatikus szortírozó rendszerekig a nagy mennyiségű, különböző méretű alkatrészből álló modellek hatékony termeléséért. A gép akár 3000mm hosszú kész darabok (opciósan 4500mm is elérhető) alkatrész tárolóba, vagy kihordó szalaggal történő kirakodására alkalmas. A szortírozó rendszer kis-, közepes és nagyméretű kész alkatrészek 4-felé válogatására és kirakodására képes.

Az FT-150 FIBER számos további – pontos és kiváló minőségű vágást biztosító – tulajdonsággal rendelkezik. Ezek közé tartozik a vágófejben speciálisan nagysebességű mozgásra kialakított U-tengely, ami ultranagy sebességű vágást tesz lehetővé, valamint a dönthető lézervágó fej, ami nagy pontosságú ferde vágást biztosít.

A nagy vágási pontosságot tovább fokozza a gép “Vizuális Varrat Lokátor” funkciója, ami nagy teljesítményű kamera és képelemző szoftver felhasználásával észleli a csövek hegesztési varratait, hogy meghatározza a vágáshoz szükséges radiális pozíciót; amíg a “Munkadarab Középpont Lokátor” funkció észleli a különböző alapanyag torzulásokat, mint például a kihajlásokat valamint csavarodásokat a munkadarabon, és ezek alapján automatikusan megteszi a vágás előtt szükséges pozicionálási módosításokat, korrekciókat.

További egyedülálló funkciók közé tartozik a hosszú munkadarabok megtámasztásához szükséges egység, amely megakadályozza a munkadarab deformációját vágás közben, valamint a “Belső Fröccsenés Gátló” funkció, amely védi a munkadarab belsejét az esetlegesen odafröccsenő olvadéktól, és így a belső felületégéstől. Opcionálisan szintén elérhető forgó szerszámos orsó ATC-vel a furatok menetmegmunkálásához, fúráshoz és termikus fúráshoz.

Az FT-150 FIBER számos automatikus funkcióval is fel van szerelve, beleértve az auto-profilozó kalibrációt és fúvókatisztítást, amelyek tovább fokozzák a termelékenységet.

A Mazak innovatív CAD/CAM szoftvere, az FX-TUBE lehetővé teszi, hogy az időtanulmányok és a fogyasztási költség adatok egyszerűen az ügyfél ERP rendszerébe integrálhatók legyenek, importált 3D modell adatok szerkesztési funkciója jelentősen csökkenti a szerkesztési és várakozási időket. Az összteljesítményt tovább fokozza a MAZAK FX NC vezérlő, amely olyan fontos funkciókat tartalmaz, mint a Gyors újraindítás program (Quick Restart Program), az FX-TUBE által generált QR kódok felhasználásával könnyen és gyorsan behívhatók a programok, amely nagymértékben megkönnyíti a gépkezelő munkáját.

Mr. Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak Európai Lézer Üzletágának igazgatója így nyilatkozott:

“Az új FT-150 FIBER tovább fokozza cső lézervágási kapacitásunkat egy olyan géppel, amelyet kifejezetten a kis és közepes átmérőjű csövek nagy sebességű és nagy pontosságú vágására terveztek. A kivételes termelékenységet a fiber rezonátor, az ultragyors előtolás és a különböző megmunkálási műveletek kombinációja biztosítja, kiegészítve a köteges berakodó egységgel. Ez a termelékenység teszi az FT-150 FIBER-t ideális választássá azoknak a nagy volumenű gyártást végző ügyfeleinknek, akik szintet szeretnének lépni cső lézervágási kapacitásukban.”

Bemutató videó:

További információért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a sales@mazak.hu e-mail-címen.

www.mazakeu.hu

Hirdetés

További cikkek a témában