Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

In-line pH-szenzorok automatizált tisztítása

A METTLER TOLEDO bemutatja az EasyClean 200e érzékelőtisztító rendszert

Az EasyClean 200e egy teljesen automatizált tisztító- és öblítőrendszer pH-, oldottoxigén-, CO2, vezetőképesség és zavarosságszenzorokhoz. Használatával a szenzorok vízzel vagy egyéb megfelelő oldatokkal tisztíthatóak. Az EasyClean 200e-vel jelentősen csökkenthetők a karbantartásigények és az ahhoz szükséges erőfeszítések, valamint növelhető a szenzorteljesítmény és a szenzor élettartama.

A manuális karbantartási munka – köztük a pH-szenzorok tisztítása – időigényes és fáradságos feladat lehet. Az in-line pH-szenzorokat azonban rendszeresen karban kell tartani ahhoz, hogy azok pontos mérési eredményeket adjanak. A manuális karbantartás és az analitikai szenzorok cseréje továbbá veszélyes feltételeket teremthet a kezelők számára.

Ezen időigényes, költséges és veszélyes karbantartási feladat esetében az automatizált szenzortisztításra történő áttérés jelenti a megoldást.

Számos iparágban többek között a pH-érték, a vezetőképesség, az oldott oxigén folyamatanalitikai érzékelői mind kulcsfontosságú szerepet töltenek be a termelő létesítményekben. Az szenzorok tisztán tartása elengedhetetlen a pontos mérések elvégzéséhez. Ha a közeg nagy koncentrációban tartalmaz szilárd részecskéket, szükséges lehet az érzékelők naponta többszöri tisztítása. A karbantartó személyzet számára ez egy megterhelő, sziszifuszi munka.

A METTLER TOLEDO EasyClean 200e érzékelőtisztító rendszerrel nem lesz többé szükség erre a munkára. Az EasyClean 200e, visszahúzható szenzorházzal párosítva, alaposan megtisztítja az érzékelőket víz és tisztítószer segítségével, ezzel biztosítva a pontos mérést. Használatával jelentősen megnövelhető az olyan pH szenzorok élettartama, amelyek eltömődhetnek a folyamatok során használt közeg miatt.  Az egység tisztítási ciklusát időre vagy időtartamra is beprogramozhatja, de akár egy gombnyomással is elindíthatja.

A beépített sorkapcsok és rozsdamentes acélburkolat megvédik az egységet a maró hatású környezettől, így az EasyClean 200e automatikus megoldást kínál egy időigényes feladatra.

Tudja meg, hogy az automatizált szenzortisztítás miként javítja a pH-szenzorok általános karbantartási műveleteit és csökkenti a ráfordításokat. Töltse le a brosúrát, melyből kiderül, hogyan érhetőek el a következők:

  • A kezelő biztonságának növelése
  • A pH-szenzor élettartamának meghosszabbodása
  • A karbantartási költségek csökkentése

További információért kérjük látogassa meg a METTLER TOLEDO weboldalát!

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek a témában