Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

A Plug-in hibrid gyártás különlegességei

Az Audi Hungaria tavaly év végén a plug-in hibrid hajtásláncú Audi Q3 modellek gyártásával az elektromobilitás következő szintjére lépett.

A járműgyártás rugalmasságának köszönhetően a vállalat sikerrel integrálta a plug-in hibrid modellek gyártását a meglévő gyártási infrastruktúrába. Ennek érdekében a gyártást új berendezésekkel, robotokkal és specifikus munkaállomásokkal egészítették ki, valamint egy speciális tűzoltóautót is üzembe helyeztek.

Q3 PHEV-gyártás az Audi Hungariánál

„Az elektromobilitás előretörésével új kompetenciákat építettünk fel. A munkatársak továbbképzésével felkészültünk az elektromos hajtásláncú autók sorozatgyártására. Különösen nagy hangsúlyt fektettünk az Audi Q3 PHEV nagyfeszültségű technológiájának elsajátítására, amelynek keretében 1 500 munkatársat képeztünk tovább”

– mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A speciális képzés ezt követően a járműszereldei alapoktatás részévé vált. Ezzel párhuzamosan a vállalatnál egy biztonsági koncepciót is bevezettek, a következő súlypontokkal: a termelésben egy további kameraállomást installáltak az alkatrészek, például a PHEV-akkumulátor beépítés előtti ellenőrzésére, valamint egy különleges horgas emelős darus tűzoltósági gépjárművet is üzembe helyeztek a hatékony tűzvédelem érdekében.

Az új tűzoltósági gépjármű

„Csapatunk szaktudásának köszönhetően az elmúlt évben már összesen 24 000 mild-hibrid hajtásláncú Audi Q3, valamint 480 Q3 PHEV modell gördült le gyártósorunkról”

– fűzte hozzá Les Zoltán.

Az Audi Hungaria 1998 óta gyárt prémium minőségű autókat. A vállalat töretlenül halad az elektromobilitás útján. 2019-ben indult a mild-hibrid technológiájú Audi Q3 gyártása, amellyel elsőként jelent meg az akkumulátortechnológia a győri sorozatgyártásban.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel kétmillió erőforrás, köztük elektromos meghajtások is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi TT Coupé és TT Roadster, valamint az Audi Q3 és az Audi Q3 Sportback modelleket. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2020 év végén 12 226 munkatársat foglalkoztatott.

Hirdetés

További cikkek a témában