Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

Audi Hungaria: elektromos kamion a logisztikában

Az Audi Hungariánál kiemelt stratégiai cél a fenntarthatóság. Ezen a téren 2020-ban fontos mérföldkőhöz érkezett a vállalat, hiszen a tavalyi évben elérte a karbonsemlegességet.

Az Audi Hungaria nem csak termékeinél és azok gyártása során törekszik a fenntarthatóságra, hanem a termeléshez szorosan kapcsolódó tevékenységek, mint például a logisztika területén is. Ennek szellemében vesz részt tesztjelleggel egy teljesen elektromos kamion a járműgyártás logisztikai folyamataiban.

„Vállalatunknál a fenntarthatóság jegyében törekszünk a környezetkímélő technológiák és zöld megoldások alkalmazására. Ezt a szemléletet a logisztikai folyamatainkba is beépítjük: 2018 óta vonatokkal karbonsemlegesen szállítjuk az alkatrészeket, kész motorjainkat, valamint autóinkat Győr, Ingolstadt és Brüsszel között, valamint a gyárterületen belül is elektromos vontatók szállítják a kész motorokat a motorgyárból a járműgyárba. Az elektromos kamion bevetése tovább zöldíti logisztikai folyamatainkat.”

– mondta Les Zoltán az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A vállalat logisztikai központjából 90 percenként indul útnak egy alkatrészekkel teli kamion a járműszerelde felé, majd tér vissza az üres göngyölegekkel. Az ingázó kamionflotta tagja, egyelőre tesztjelleggel, egy teljesen elektromos üzemű, Scania alapokra épült, magyar fejlesztésű tehergépkocsi, amelyet az Audi Hungaria logisztikai szolgáltató partnere, az Imperial Logistics Kft. alvállalkozója, az Innovatív Raktárlogisztika Kft. üzemeltet. Az e-kamion két töltés között 7–11 kört tud teljesíteni, amely összesen 60–100 kilométeres távot jelent. Az e-kamion bevetésével éves szinten akár 40 tonna CO2-kibocsátás kerülhető el. Az Audi Hungaria partnereivel közösen vizsgálja a további elektromos szállítóeszközök alkalmazásának lehetőségét.

Hirdetés

További cikkek a témában