Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Növelje acélesztergálási termelékenységét új keményfém minőségekkel

A Sandvik Coromant kibővíti az acélesztergálási minőségek választékát, hogy még több esztergálási műveletben nyújtson előnyt.

Két új keményfém esztergálási minőség 2020. októberi bevezetése után a Sandvik Coromant további választékokkal bővítette acél esztergálási termékcsaládját. A GC4415 és GC4425 lapkaminőség gyengén ötvözött és ötvözetlen acélok külső és belső megmunkálásához készült. A kínálat bővítése a termelékenység javulását eredményezi.

 A Sandvik Coromant GC4415 és GC4425 acélesztergálási minőségei ideálisak a tömeg- és sorozatgyártásban tevékenykedő gyártók számára. A GC4425 első számú választás az acélesztergálási műveletekhez, és a legtöbb ilyen műveletben jobban teljesítenek a versenytársaknál. Az új minőség javítja a kopásállóságot, a hőállóságot és a szívósságot, jelentősen bővítve az alkalmazások körét. A GC4415 minőség fokozott hőállósággal egészíti ki a GC4425 minőséget.

A frissítés több lapkaalakot tartalmaz az egyes minőségekhez, hogy növelje az alkalmazási területüket acélesztergáláshoz a járműiparban, az energiaiparban és az általános gépészeti ágazatban. A hatékony lapkaalakhoz való hozzáférés elengedhetetlen a hatékony simítási és nagyolási műveletekhez, és a lapkaalakot a szerszámhoz szükséges belépésiszög-hozzáférés szerint kell kiválasztani.

 „2020 októberében, az első bevezetéskor a Sandvik Coromant összesen 547 cikket tett elérhetővé a minőségek bemutatásának részeként”

– magyarázta el Rolf Olofsson, a Sandvik Coromant termékmenedzsere.

A Sandvik Coromant széles ügyfélköre által támasztott igények kielégítése érdekében azonban mindig a termékinnovációinkra építünk, és folyamatosan fejlesztünk. Ennek eredményeként további 381 cikk került a választékba.

„A GC4415 és GC4425 lapkák kiváló kopásállóságot kínálnak a versenytársakkal szemben, ami minden használat során hozzájárul a hosszabb éltartamhoz és a kiszámítható teljesítményhez. Ez minimalizálja az anyagpazarlást is, mind a munkadarabból, mind a lapkából. Ezeket az előnyöket szem előtt tartva, a több szerszámtartóval kompatibilis extra lapkaalakok kínálata azt jelenti, hogy több vásárló veheti igénybe a GC4415 és a GC4425 előnyeit acélesztergálásakor.”

Bár a GC4415 és a GC4425 viszonylag újdonságok a piacon, az első megjelenésük óta mérhető termelékenységi előnyöket mutatnak. Egy általános gépészeti ügyfél, aki a GC4415 lapkát használta a nagyoláshoz egy P2.5.Z.HT acél munkadarabon egy húzósín megmunkálásához, 80%-kal növelte a termelékenységet és 100%-kal növelte a szerszám éltartamát egy versenytárs minőségéhez képest.

Máshol, amikor egy tengelyt kellett megmunkálni egy energiaipari ügyfél számára, a GC4425 a szerszámok éltartamát 90%-kal növelte, biztonságos megmunkálást biztosítva stabil és kiszámítható hátkopással, és csorbulásos kopás nélkül.

„Annak ellenére, hogy a GC4415 és a GC4425 bevezetése csak 2020 végén történt meg, máris hatalmas termelékenységet és költségmegtakarítást eredményezett ügyfeleink számára”

– mondta el Olofsson. Minden gyártó nagyobb fémeltávolítási sebességet, több élenkénti munkadarabot, rövidebb ciklusidőket, minimalizált hulladékmennyiséget és optimalizált készlethasználatot szeretne elérni. A GC4415 és a GC4425 esetében a bizonyíték a számokban szerepel.

„Most, a lapkaválaszték legújabb bővítésével, a Sandvik Coromant még több ügyfelet segíthet abban, hogy kihasználhassák az optimalizált, hatékony acélesztergálás előnyeit.”

Ha többet szeretne megtudni az acélesztergálási műveletekhez készült GC4415 és GC4425 minőségről, és hogy konzultációt egyeztessen a Sandvik Coromant egy szakértőjével, látogasson el a weboldalra.

Hirdetés

További cikkek a témában