Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Bemutatkoznak Európában a SmoothEz vezérlővel felszerelt QTE esztergaközpontok

Egy új, egyszerű telepítést, kezelhetőséget és programozást biztosító, forradalmian új CNC-vel felszerelt, könnyen használható esztergaközpont kerül forgalomba ebben a hónapban az európai piacon.

A Yamazaki Mazak új nagy sebességű, nagy pontosságú QTE CNC esztergaközpontjai az első SmoothEz-vel (legújabb generációs MAZATROL CNC vezérlő ) felszerelt Mazak gépek.

A MAZATROL SmoothEz CNC három „könnyű“ funkció – az „Ez“ megmunkálás, az „Ez“ üzemelés és az „Ez“ beállítás – ötvözésével biztosít kiemelkedő termelékenységet, pontosságot, és ezzel együtt jövedelmezőséget is. Az „Ez“ megmunkálás nagy sebességű és nagy pontosságú megmunkálást nyújt a gépfelhasználók számára, a Mazak hővédő pajzsa által biztosított hőkompenzáció szabályozásával pedig a megmunkálási terület hőmérséklet-változásainak automatikus kompenzálásával maximalizálható a pontosság.

Az „Ez“ üzemelés részét képezi a QUICK MAZATROL, amely gyors párbeszédes programozást tesz lehetővé a 15″-es érintőképernyő és az intuitív operációs rendszer segítéségével, amelyek a kezelő kívánsága szerint testreszabhatóak.

A Mazak Smooth CAM Ai és a Mazatrol Twins integrálásával a gép virtuális másolata reprodukálható az irodában, további beállítási lehetőségeket biztosítva. A gépadatok kollektív kezelését a Smooth Project Manager szinkronizálja a gyár és az iroda között a megmunkálási programok végrehajtásához szükséges adatok kényelmes kezeléséhez, ideértve a szerszámadatokat, a munkadarab befogását, a rendszerkoordinációt, a paramétereket és a munkadarab 3D modelljeit. Továbbá a Smooth CAM Ai drasztikusan lecsökkenti a programozáshoz szükséges időt a Solid MAZATROL segítségével, amely automatikusan legenerál egy programot egy 3D modellből úgy, hogy az Ai szoftvere a korábbi programok alapján megállapítja az optimális eljárást.

A Mazak szingapúri gyárában készülő egyszerű és kompakt QTE sorozat gépei olyan kialakításúak, hogy még a legkisebb gépműhelyben is elférjenek, teljesítménybeli kompromisszumok nélkül.

A QTE sorozat egy nagy teljesítményű, 5 000 rpm fordulatszámú beépített orsómotorral van felszerelve, amely ultranagy mértékű gyorsulásra és lassulásra képes, nagy hatékonyságú és nagy pontosságú megmunkálás biztosítása mellett. Mivel nincs mechanikai áttételből eredő teljesítményvesztés, a beépített motor nagyobb teljesítményt nyújt vágás közben, mindeközben minimalizálva a nagy sebességű üzemelés közbeni vibrációt, kivételes felületi minőséget és maximális szerszám élettartamot biztosítva ezzel.

Kétféle revolver-típus kapható: szabványként egy 12 pozíciós dobrevolver és opcióként egy 8 pozíciós. Mindkettő 25 mm-es esztergaszerszám-szárral.

A QTE sorozat ezen felül a nagyobb pontosság és munkadarab-minőség érdekében NC szegnyereggel felszerelt, amely segít megtartani a munkadarabot a megmunkálási eljárás során. A szegnyerget egy szervomotor és egy golyósorsó vezérli, amely a manuális csúsztatásos mozgatáshoz, illetve hidraulikus / pneumatikus pozicionáláshoz képest sokkal fejlettebb módszer.

Ezenkívül a QTE opcióként szerszámbemérővel is felszerelhető az automatikus szerszámmérés és a ciklus közbeni szerszámtörés esetére. Ez segít még inkább megnövelni a gép termelékenységét és jövedelmezőségét azzal, hogy lecsökkenti a szerszám-beállítási időt. A QTE továbbá számos környezetbarát és költségmegtakarító funkcióval is fel van szerelve, például a gép munkatér lámpájának és háttérvilágításának automatikus kikapcsolása kezelő hiányában, illetve a forgácskihordó automatikus leállítására szolgáló opció, amennyiben épp nem üzemel a gép.

mazakeu.hu

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában