Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Különleges megoldás valóban nehéz esetekre

PVD-bevonatok – Néha mindenből még nagyobb kell: még nagyobb teljesítmény, még nagyobb üzemi hőmérséklet, még nagyobb keménység. Az Eifeler Austria termékválasztékában ezért mostantól új, speciális, különösen nagy teljesítményű PVD-bevonatok is szerepelnek a valóban nehéz esetekre: nagy teljesítményű forgácsoláshoz, keményfém-maráshoz és nagy teljesítményű fúráshoz.

A bevonatkészítés bécsi szakemberei által kínált, nagy teljesítményű PVD-keményrétegeket kiváló kötési szilárdság jellemzi. Ezáltal ezek a bevonatok nélkülözhetetlen külső „csiszolatot” kölcsönöznek a legkülönfélébb alkalmazásoknak, és jelentős hozzáadott értéket biztosítanak. Az új bevonatok legkorszerűbb hibridtechnológia által kialakítható, nanokristályos rétegszerkezete optimalizálja a keménység és a maradék feszültség közötti kapcsolatot, és rendkívüli rétegtapadást, nagyfokú stabilitást, valamint szívósságot biztosít.

„A PVD-bevonatoknak köszönhetően hosszabb az élettartam, illetve biztonságosabb és még gazdaságosabb a gyártás. Az összes többi rétegrendszerünkhöz hasonlóan ezt a rendszert is rövid, két-három napos határidővel tudjuk szállítani.”

– hangsúlyozta Viktor Gorgosilits, az Eifeler Plasma Beschichtungs GmbH ügyvezetője.

Nagy teljesítményű forgácsolás, keményfém-marás szélsőséges körülmények között

Különösen az új, nanokompozit HardCUT a megfelelő, nagy teljesítményű rétegrendszer a kemény, szigorú követelményeket támasztó felhasználási körülményekhez: a legkeményebb anyagokhoz, a kihívást jelentő felületi struktúrákhoz és a szélsőséges hőmérsékletekhez. A rendkívüli kötési szilárdságának és kopásállóságának köszönhetően nagyon magas forgácsolási hőmérséklet esetén is használható HardCUT a hagyományos követelményeket meghaladóan, akár a több mint 66 Hrc keménységű acélok keményfém-marásához is használható. A különösen sima és hibátlan rétegrendszer kiváló felületi tulajdonsága magas vágási sebességet és kiváló forgácseltávolítást tesz lehetővé. A legkiválóbb mikroforgácsolási eredmények érdekében kifejlesztettük a kimondottan a mikroszerszámokhoz (< 3 mm) alkalmazható HardCUT micro eljárást is.

A nagy teljesítményű fúrás új, prémium standardja

Az új, AlTiN-en alapuló HiDrill rétegrendszer is egy több mint 50 rétegű nanokompozit. A nagy tribokémiai állóképességű rétegrendszernek köszönhetően a HiDrill legjellemzőbb tulajdonságai a kiváló kopásállóság és hősokkstabilitás, a nagyfokú keménység magas hőmérsékleten is, és az optimalizált, különösen sima felület. A HiDrill ezért kimondottan megfelel a nagy teljesítményű fúrás követelményeinek. Használatával jóval nagyobb teljesítmény és jelentősen hosszabb élettartam érhető el

Szerszámok felturbózása: újszerű a régiből

Az új, nagy teljesítményű rétegekkel az Eifeler Austria vállalatnál a már használt gyártószerszámok is szakszerűen javíthatók: a bevonatkészítés folyamatának valamennyi lépését, A-tól Z-ig, a vállalkozásnál végzik el: a rétegeltávolítástól, mikrofényezéstől és polírozástól a tisztításon át a bevonatolásig, kondicionálásig, a felület optimalizálásáig és konzerválásáig.

„Az újra bevonatolással mi nem csupán megjavítjuk a szerszámokat, de egyúttal optimalizáljuk is a megrendelő teljes karbantartási folyamatát.”

– emelte ki Kathrin Gorgosilits kereskedelmi igazgató az új bevonatot igénylő ügyfelek számára biztosított gazdaságossági szempontot.

„Részt veszünk az ügyfelek folyamataiban; gondoskodunk a szerszámok elszállításáról, elkészítéséről és visszaszállításáról. Így a megrendelők időt és erőforrásokat takarítanak meg.” 

További információk: www.eifeler-austria.com

Hirdetés

További cikkek a témában