Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Felavatták a SENSIRION AG új elektronikai üzemét Debrecenben

A Sensirion debreceni leányvállalatának a SZINORG és a XANGA cégcsoportok mintegy 10 millió euró volumenű közös befektetésével megvalósult kulcsrakész termelőüzemének építése idén július végén fejeződött be, fenntartható módszerek alkalmazásával. Az új gyártóüzem létrehozása egy stratégiai bővítés, ami azt jelenti, hogy a Svájcban vagy más telephelyeken meglévő munkahelyeket nem érint. A szenzorgyártás sikeresen megkezdődött, és az első tömegáramlásmérőket már le is szállították a vevők számára.

A pozitív üzleti fejlődésnek és a szenzormegoldások iránti megnövekedett keresletnek köszönhetően a Sensirion Holding AG úgy döntött, hogy új gyártóüzemet hoz létre Debrecenben. A helyszín kiválasztásban döntő tényező volt az európai vevőkhöz való közelség, a leendő alkalmazottak magas képzettségi szintje, valamint a helyi partnerek támogatása.

„Örömmel tölt el a rendkívül sikeres magyarországi indulás. Fontos alapot fektettünk le modulgyártási kapacitásaink bővítéséhez és a szenzorok iránti növekvő keresletre való válaszadáshoz a különböző piacokon”

– mondta Johannes Bleuel, a Sensirion operációért felelős alelnöke.

Az első ütemben megépült 5000 m2 alapterületű magas műszaki színvonalú üzem építési munkálatai tavaly június 30-án kezdődtek, és komplikációk nélkül folytak. Az első érzékelők augusztus végére készültek el az új gyárban, és a lélegeztetőgépek első áramlásmérői szenzorait már le is szállították a vevők számára.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy sok új munkatárssal bővültünk Debrecenben. Azonban vannak még meghirdetett állásajánlataink, így továbbra is örömmel fogadjuk a további jelentkezéseket”

– mondta Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A fenntarthatóság fontos szerepet játszik a Sensirionnál.  A termelőüzemet a stäfai termelési helyszín példáját követve úgy tervezték, hogy teljes független legyen a fosszilis energiaforrásoktól (geotermikus energia/hővisszanyerő- és tárolórendszer), és ennek megfelelően került megépítésre.

„A fenntartható fejlődés gondolata tükröződik a legkorszerűbb LED-világítás használatában, valamint a csomagolóanyagok és a papír újrahasznosításában is. Ezen kívül a cég tulajdonában lévő, őshonos gyümölcs- és díszfákkal beültetett park, valamint egy rét és egy méhészet is kiegészíti az új bázist”

– mondta Patrick Good, a Sensirion infrastruktúrájáért felelős vezetője.

Szeptember elején döntés született arról is, hogy a jövőben a Sensirion Automotive Solutions számára egy új fejlesztői csapatot hoznak létre Debrecenben. Ennek a hétfős csapatnak a széleskörű szakértelme lehetővé teszi, hogy teljes körűen önállóan kezeljenek átfogó moduláris projekteket, amelyek megfelelnek a legtöbb európai autóipari ügyfél által megkövetelt szabványoknak.

www.sensirion.com

Hirdetés

További cikkek a témában