Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Elektromos hajtású BYD tehergépkocsik Magyarországon

A BYD márka már többek számára ismerős lehet Magyarországon, hiszen a gyártó 2017 áprilisában nyitotta meg Komáromban az e-busz gyárát.

Amennyiben az e-teherautók és e-buszok portfoliójára figyelünk, akkor azt látjuk, hogy a BYD egymaga több ilyen elektromos eszközt gyárt, mint a sorban utána következő cégek együttesen.

A kínai márka széles termékkínálata az e-teherautók területén, valamint az Eurotrade Kft eddigi sikeres együttműködése a BYD elektromos autóbuszok vevőszolgálati hátterének kiépítésében és a BYD solar gyártmányainak hazai értékesítésében megalapozta a két cég kapcsolatainak további bővítését. A 2022-ben európai piacra bevezetni szánt modellek közt szerepel az ETP3 elektromos kisteherautó, ETM6 elektromos 7,5 tonnás teherautó alváz és a 18 tonnás összgördülő tömegű járműalváz is.

Az ETP3 kisteherautó legfőbb erénye a teljes terhelés melletti 275 km futásteljesítmény egy töltéssel. A töltési idő akár 1.5 óra is lehet DC töltővel. A furgon terhelhetősége is egyedülálló a maga nemében, ugyanis a 3.5 m3-es raktérbe 720 kg súlyú árut lehet pakolni.

A 7,5 tonna összgördülő tömegű ETM6 teherautó alváz terhelhetősége 3990 kg. A jármű hatótávja szintén egyedinek számít, hiszen teljes terhelés mellett 200 km-t lehet vele megtenni egy töltéssel. A töltési idő valamivel több, mint másfél órát vesz igénybe DC töltővel.

A BYD elektromos járművek piaci bevezetésének kiemelten fontos eleme a pótalkatrész ellátás, garanciális és garancia időn túli szervizelés, szerviz oktatóbázis, javítástechnológiák elsajátítása, valamint az összes vevőszolgálathoz tartozó tevékenység, amelyeket az Eurotrade Kft. mind-mind teljesít. A BYD ETP3 furgon és a BYD ETM6 alváz decembertől előrendelhető az Eurtotrade Kft-nél.

https://eurotrade.hu/elektromos/

Hirdetés

További cikkek a témában