Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

Stratégiai együttműködés a zöldebb jövőért – Orbico Hungary Kft. és NRGMarket Plus Kft.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a Shell kenőanyagok hivatalos magyarországi forgalmazója, az Orbico Hungary Kft., valamint az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszert (EKR) menedzselő NRGMarket Plus Kft.

A két cég együttműködésének alapját a közös célok adják: mindkettőnek kiemelt célja az energiahatékonyság növelése, valamint a szén-dioxid semlegesség, és ezek által a zöldebb jövő elérése.

A Shell energetikai vállalat tavaly jelentette be, hogy szén-dioxid semleges termékportfóliót kínál Magyarországon és Európa egyéb országaiban, ezáltal fenntarthatóbb kenőanyag-választékot biztosít a szervizeknek és a személygépjármű tulajdonosoknak is. Ebbe a fenntartható portfólióba tartoznak Magyarországon az Orbico Hungary Kft. által forgalmazott Shell Helix Ultra 0W személygépjármű motorolajok, a Rimula R6 és Ultra tehergépjármű motorolajok, az ipari kenőanyag család több tagja, mint például a Shell Omala prémium termékei, Shell Naturelle biológiailag lebomló kenőanyagok, és jónéhány Shell Gadus prémium kategóriájú termék, a Mysella gázmotorolaj portfólió egy része, valamint a Tellus S4 VE hidraulikaolaj is.

A Shell kenőanyag-termékek gyártása során a megújuló energiaforrások használatát rendkívül fontosnak tartja a cég, ugyanis ezzel növelhető a gyártás energiahatékonysága és csökkenthető az előállítás során keletkező kibocsátás. Ha a fogyasztók az ilyen tudatos gyártás során készült kenőanyagokat választják, ők is sokat tehetnek a környezetükért.

A Tellus S4 VE korszerű, gas-to-liquid (GTL) technológiával előállított, szintetikus hidraulikaolaj, amely élen jár az energiahatékonyság és termelékenység növelésének területén. Ez a hidraulikaolaj – egy ásványolaj bázisú folyadékhoz képest – akár 21 százalékkal csökkentheti a hidraulika szivattyúk energia veszteségét és akár 6%-kal növelheti a hidraulika rendszer termelékenységét is.

Egy másik hidraulika olajjal, mely a Shell Tellus S4 ME nevet viseli, jelentős energia megtakarítás érhető el. Üzemi teszttel is bebizonyította az Orbico, hogy a Shell hidraulikaolajával 11%-kal csökkenthető egy fröccsöntő gép olajszivattyújának mért energia felhasználása, ami kimagasló eredmény. Az így elért energia megtakarítás jól illeszkedik mind a hazai, ahogy a vállalat által nemzetközileg végzett tesztek eredményeihez, az olaj ezen tulajdonsága segíti az ipari felhasználókat a CO2 kibocsátás csökkentésében és az energiafelhasználás minimalizálását előirányozó hazai és nemzetközi követelmények teljesítésében.

Az NRGMarket Plus Kft. által menedzselt EKR és TAO célja, hogy támogassa azokat az energiahatékonysági beruházásokat, amelyek segítségével csökkenthető Magyarországon a szén-dioxid kibocsátás. Az EKR-ben a fogyasztók által elért energiamegtakarítás mértékét auditorok ellenőrzik és tanúsítják, majd ezek az úgynevezett fehér tanúsítványok vagyoni értékű jogként értékesíthetővé válnak a kötelezett energiakereskedők számára, ezen keresztül pedig forrást biztosítanak a beruházásokhoz. Az energiahatékonysági társasági adókedvezmény (TAO) a fogyasztók által elért energiamegtakarítás mértékét szintén auditorok ellenőrzik és tanúsítják, mellyel a beruházás 30-65%-át vehetik TAO kedvezményként igénybe a beruházást követő 6 évben.

Az NRGMarket Plus Kft. abban segít partnereinek, hogy feltárja az összes energiahatékonysági beruházási potenciált és javaslatokat tesz azoknak a megvalósítására a megtérülési idő, az adókedvezmények és EKR-források volumenének tükrében. A cég továbbá segít a beruházások megvalósításában, a TAO- és EKR-auditok elkészítésében, hatósági lejelentésében, illetve igény esetén segít értékesíteni az auditált megtakarításokat a kötelezettek számára.

energyhub.hu/ ; orbico-kenoanyagok.hu/#

Hirdetés

További cikkek a témában