Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

KUKA: Új technológiák

Új vezérlés generáció – Úgy gondoljuk, hogy kiváló lehetőség és fórum volt a kiállítás, hogy találkozzunk leendő és meglévő ügyfeleinkkel, valamint partnereinkkel.

Kezdi kiállítási beszámolóját Rumpler Ádám, a Kuka Hungária Kft. sales managere.

MM: Cégük milyen újdonságokat, fejlesztéseket mutatott be az idei IPAR NAPJAI illetve MACH-TECH kiállításon?

R.Á.: Legújabb generációjú vezérlés családunk legkisebb tagját a KRC5 micro robotvezérlő szekrényt, illetve a kis teherbírású, de nagy sebességgel rendelkező robotok új generációját a KR6 R700 Z200 scara, valamit KR 3 D1200 Delta robotunkat.

MM: Ezek közül mely gép, rendszer vagy szolgáltatás iránt volt a legnagyobb az érdeklődés?

Látvány szempontjából mindenképpen a Scara és Delta robotunkat övezte a legnagyobb érdeklődés. Ezek a robotok egy cellában dolgoztak közösen egy konvejor követés és pick&place alkalmazásban. A nagy sebesség és különböző robottechnológiák ötvözete elérte a kívánt hatást. Technikai oldalról a KRC5 micro vezérlésünket övezte nagy érdeklődés, mivel a partnereink számára fontos fejlesztéseket hoz a legújabb vezérlés generációnk.

MM: Milyen irányokat, feladatokat tart ma a legfontosabb kihívásnak az iparban idehaza?

Legfontosabb feladatunk, hogy az ipar folyamatosan változó kihívásait megfelelően tudjuk kezelni partnereinkkel, valamint megfelelő termékeket és szolgáltatásokat tudjunk nyújtani a digitalizált gyártói környezetbe. Partnereinkkel karöltve bizton állíthatjuk, hogy felkészültünk az elkövetkező időszak kihívásaira és változásaira.


A KUKA Hungária Kft. Magyarországon egy közel 1600 munkavállalóval rendelkező cég, így employer branding szempontjából is fontos esemény volt a számunkra. Úgy gondoljuk, hogy a KUKA biztos résztvevője lesz az eseménynek az elkövetkező évek során.


Az új KR SCARA

Erős, gyors, és kifejezetten hatékony. Legyen szó kisalkatrészek szereléséről, anyagmozgatásról vagy akár tesztelésről, az új ultrakompakt SCARA robotok már a kezdetektől fogva maximális hatékonyságot és gazdaságosságot biztosítanak. A különféle integrált közegellátó rendszereknek köszönhetően szinte bármilyen feladatot képesek megoldani. A SCARA egy betűszó: a Selective Compliance Articulated Robot Arm (szelektív megfelelésű csuklós robotkar) kifejezés rövidítése. A gép maga egy 4 tengelyű ipari robot. Az első két tengelyen forgócsuklókkal ellátott soros mechanizmusok kaptak helyet. A fennmaradó két tengelyt kombinálható, mely lehetővé teszi a Z tengelyen történő forgást és a lineáris mozgást is. A SCARA sokkal gyorsabban működik, mint más 6 tengelyes robotok, ugyanakkor a kar programozása nagyon egyszerű. A SCARA egyszerűbbé, fenntarthatóbbá és gazdaságosabbá teszi az automatizálást, még a rendkívül költségérzékeny piacokon is. Intelligens robotikai funkciókkal felszerelve a KUKA a maga kategóriájában egyedülállóan vonzó, komplett robotikai csomagot kínál: könnyű és karcsú, 6 kg hasznos teherbírású, mégis rendkívül gyors és nagy teljesítményű.

Hirdetés

További cikkek a témában