Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Automatizált megoldások

Értékteremtő folyamatok – Látjuk, hogy folyamatosan növekszik az igény az emberi beavatkozást nem igénylő rendszerek iránt, ezért idén az automatizálást helyeztük fókuszba. Tudjuk meg a választ a MACH-TECH kiállítás újdonságai és fejlesztései iránt érdeklődő kérdésünkre a Wamatec és a Lamitec részéről.

Wamatec oldalon CNC esztergákon kívül kollaboratív robotokkal automatizált megmunkáló központokat, illetve egyéb cobotos palettázási és sorjázási megoldásokat mutattunk be. Lamitec oldalon vízvágó gépet, cobotos élhajlító cellát, illetve sokoldalú sorjátlanító gépet állítottunk ki. Külön attrakcióként egy, a mesterséges intelligencia segítségével a látogatókkal sakkozó cobotot is bemutattunk. – foglalta össze Apembe Axel, a Wamatec és a Lamitec marketing szakértője.

MM: Ezek közül mely gép, rendszer vagy szolgáltatás iránt volt a legnagyobb az érdeklődés?

A.A.: Wamatec oldalon a legtöbb figyelmet a kiállítás alatt még Doosan, most pedig már DN Solutions „Lynx 2100 LMB” kompakt esztergaközpontja kapta. Ami a látogatók figyelmét megragadta ennél a megoldásnál az az volt, hogy az egyébként is rugalmas és kivételes hatékonyságot biztosító Lynx-et egy Doosan Robotics A0912-es cobottal szolgáltuk ki. Az automatizált megoldáshoz tartozott egy Unitech fiókos cella is, amiből a cobot kivette a megmunkálandó alkatrészeket egy OnRobot megfogó segítségével, majd ezeket egyenesen az esztergáló központba helyezte.

Lamitec oldalon az EMC méretgazdaságos és sokoldalú sorjátlanító gépe volt a legnépszerűbb. Gyakorlatilag már az első napon megvásárolták tőlünk a standunkon kiállított darabot.

MM: Milyen irányokat, feladatokat tart ma a legfontosabb kihívásnak az iparban idehaza?

Kifejezetten nagy kihívást jelent napjainkban a munkaerőhiány. A Wamatec és Lamitec automatizálási megoldásai pont azt a célt szolgálják, hogy a monoton és különösebb emberi szakértelmet nem kívánó feladatokat levehessük az emberek válláról, így amellett, hogy a munkaerőhiányra is megoldást nyújtunk, és a termelési hatékonyság is növekszik, az emberek a valóban értékteremtő feladatokkal foglalkozhatnak.

MM: Mennyire volt elégedett a kiállítói és a látogatói számmal, összetétellel?

A látogatók száma és összetétele sajnos csalódás volt számunkra. A legutóbbihoz képest is sokkal kevesebben jöttek el, és látogatóknak csak csekély része volt releváns érdeklődő, így nem vagyunk elégedettek, és nem tűnik megtérülő befektetésnek a kiállítás.

Magas megbízhatóság

A Lynx2100Series a LynxSeries következő generációja, jelenleg több mint 25000 értékesített géppel világszerte. Célja, hogy még nagyobb vevői elégedettséget biztosítson kiváló megmunkálási teljesítményével, megbízhatóságával és felhasználói kényelmével.

Hirdetés

További cikkek a témában