Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A megújult ROBODRILL

A felhasználói igények vezérelték az új nagy teljesítményű, megbízható FANUC ROBODRILL α-DiB Plus megmunkálóközpont fejlesztését.

Az olyan újítások, mint a nagyobb orsónyomaték, az intelligens előtolásvezérlés és menetmegmunkálás csak néhány azok közül, amelyeket a felhasználók igényei szültek. A ROBODRILL-ek ráadásul mostantól elérhetők a FANUC legújabb 31i-B Plus vezérlőjével is.

„Tisztán a felhasználói igényeket követve fejlesztettük tovább a legnépszerűbb szerszámgépeinket,”

– mondja Stefan Raff, A FANUC Europe ROBODRILL és ROBOCUT divíziójának értékesítési vezetője.

„Itt, a FANUC-nál a fejlesztések nem találomra születnek, a ROBODRILL minden egyes újdonságát az ügyfeleink igényei és kérései szerint határoztuk meg. Ezért ez a legjobb ROBODRILL, amit valaha gyártottunk.”

Az egyik ilyen fejlesztés a különleges anyagú munkadarabok megmunkálása iránti igény, mostantól ezek is forgácsolhatók az új ROBODRILL-lel. Számos ágazatban, így az autó- és járműiparban, az alkatrészek tömegének csökkentése a cél, ezért egyre több üzemben használnak speciális anyagokat és szükség van ezek pontos megmunkálására is. Ezek megfelelő merevségét csak a speciális, robusztus betétek tudják biztosítani, amiknek a megmunkálásához további fejlesztésekre volt szükség. Megmunkálásukhoz pedig egy nagy nyomatékú szerszámgép elengedhetetlen. A kompakt FANUC ROBODRILL α-DiB Plus akár 100 Nm-t is leadhat az új, nagy nyomatékú orsóval, ami 70 százalékkal több, mint a korábbi felszereltségként elérhető standard orsóé. Ez a nyomatékérték nagyon magas egy ilyen méretű géphez képest, ami lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók gazdaságosan érjenek el kimagasló forgácsolási minőséget és paramétereket.

AZ OKOS VÁLASZTÁS

A ROBODRILL α-DiB Plus egy sor intelligens funkciót kínál a felhasználóknak. Ezek közé tartozik az automatikus paraméterválasztás: például, amikor a gép a nagyobb fogásmélység miatt a nyomaték jelentős növekedését tapasztalja, automatikusan csökkenti a vágási sebességet, hogy ezzel elkerülje a túlterhelést. Hasonlóképpen, amikor a fogásmélység csökken, a gép automatikusan növeli a korábbi előtolási sebességet. Szintén újdonság a menetkészítő funkció, amely az Emuge innovatív Punch Tap™ szerszámának előnyeit használja ki. A hagyományos menetvágás során a menetvágó szerszámot hajtják be és ki a furatba. Az Emuge Punch Tap™ innovatív formája azonban jóval kevesebb fordulattal hoz létre menetet, így a hagyományos menetkészítési eljárásokhoz képest akár 75 százalékkal csökkenti a menetmegmunkálási időt, miközben energiát is megtakarít. Az autóiparban az ügyfelek igényeinek megfelelően kifejlesztett menetmetsző eljárás ma már a ROBODRILL α-DiB Plus gépek alapfunkciója. VEGYE ÁT AZ IRÁNYÍTÁST! A ROBODRILL fejlesztéseinek kulcsa a FANUC 31i-B Plus vezérlés, amely kiváló felhasználói felületet biztosít az egyszerű programozáshoz és a beállításokhoz. A 31i-B Plus kifejezetten a többtengelyes, nagy sebességű és nagy pontosságú megmunkáláshoz kínál olyan felhasználói előnyöket, mint a gyors megmunkálás a FANUC Fast Cycle Time technológiával, vagy a kiváló minőségű felületkezelés a Fine Surface technológiával. A megnövelt SRAM memória az opcionális funkciók rugalmasabb konfigurálásához áll rendelkezésre. Továbbá a ROBODRILL α-DiB Plus támogatja az összes főbb ipari kommunikációs protokollt, hogy az ügyfelek kihasználhassák a valós idejű termelésfelügyelet és adatelemzés számos előnyét.

A FELHASZNÁLÓI IGÉNYEK IRÁNYÍTJÁK

Az új vezérléssel és a rugalmas kommunikációval a FANUC továbbfejlesztette a DDRiB közvetlen meghajtású forgó negyedik tengelyes opcióját is, ahol a maximális fordulatszám most már 300 fordulat/perc (a korábbi 200 fordulat/perc helyett). Ezenkívül a FANUC 0,8-ról 0,5 másodpercre csökkentette a befogási időt, és 500-ról 700 Nm-re növelte a tengelyek szorítónyomatékát. A négytengelyes műveletekhez használható, forgótárcsás DDR-TiB egységen a maximális terhelés mostantól 200 kg (150 kg helyett), míg a befogási nyomaték 1100 Nm-re nőtt, így ideális megoldást jelent a nagyobb munkadarabok, például az elektromos autókba szánt akkumulátorházak számára. Mint minden FANUC fejlesztés, a ROBODRILL α-DiB Plus is energiatakarékos megoldást jelent nagy teljesítmény mellett: a gép csak akkor fogyaszt áramot, amikor szükséges. A gyorsabb programozás, ellenőrzés és a rövidebb ciklusidő tovább támogatja a csökkentett energiafogyasztást.

MINDEN GYÁRTÁSI FELADATRA

A ROBODRILL α-DiB Plus nagysebességű megmunkálóközpont, amely gyakorlatilag bármilyen gyártási feladatban alkalmazható, a gyártási volumentől függetlenül. Két változatban kapható, ezek a standard és az advanced. A standard modell ideális számos gyártóvállalat számára, beleértve az orvostechnikai, az elektronikai és az általános bérgyártást. A FANUC advanced ROBODRILL jellemzően a nagy mennyiségben gyártó vállalatok igényeinek megfelelően készült. Ez a változat nagyobb Z-tengelymenti mozgást, még erősebb gépszerkezetet, valamint áramkimaradás esetén szünetmentes tápellátási modult kínál, így a gép ellenőrzött módon áll le (elkerülve a munkadarabok, a forgácsolószerszámok vagy a készülékek sérülését). Három méret (300, 500 és 700 mm X-tengelyes elmozdulás) áll rendelkezésre standard és advanced változatban, a szokásos opciókkal az olyan tényezők tekintetében, mint a tengelyek száma (3, 4 vagy 5) és az orsó fordulatszáma (akár 24 000 fordulat/perc). Ezen túlmenően a FANUC ipari robotok széles portfólióján keresztül bármilyen ROBODRILL beruházást feljavíthat, a robot és a gép közötti könnyű és egyszerű csatlakoztatással.

A FANUC ROBODRILL α-dib B A 31i-B PLUS vezérléssel

A FANUC ROBODRILL függőleges megmunkálóközpont páratlan minőséget és pontosságot ígér kiváló teljesítmény mellett. A legtöbb megmunkálási műveletnél messze rövidebb ciklusidőket kínáló minden egyes ROBODRILL modell valódi nagysebességű, sokoldalú gép, amely hihetetlen teljesítményt kínál kiemelkedő hatékonyság mellett. A verhetetlen 0,7 másodperces szerszámcsere és az akár 4 kg tömegű szerszámok kezelésére is alkalmas revolverfej révén az új speciális változatok a leggyorsabbak és egyben a legerősebbek a piacon.

www.fanuc.eu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában