Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új laboratóriumot hoz létre a Fanuc a festőrobotok tesztelésére

A Fanuc a festőrobotok vezető gyártójának számít. Most a vállalat egy korszerű festéklaborral bővíti jelenlétét a Stuttgart melletti Neuhausenben.

A Fanuc széles modellválasztékot kínál a festőrobotok területén, valamint az automatizált folyamatok iránti kereslet minden ipari ágazatban növekszik. Így a vállalat fel akar készülni a növekedésre. A bővítéssel a Fanuc egy közel 30 méter hosszú, festőrobotok tesztelésére szolgáló létesítményt hoz létre, amely az ügyfelek elvárásainak valós körülmények közötti tesztelésére és optimalizálására szolgál. Az új festéklaborban számos különböző festék és festékrendszer tesztelhető. Az új festékvizsgáló központ szeptemberben kapta meg a rajtjelzést.

A Fanuc ipari robotok és NC-vezérlők terén elért világméretű forgalma az elmúlt (március 31-én zárult) üzleti évben 5,6 milliárd eurónak felelt meg. Miután néhány évig az európai festéküzletágat is az USA-ból irányították, a Fanuc 2018 óta ismét jelen van Európában egy helyi festékszakértői csapattal. Azóta mind az autóiparban, mind az általános iparban sikeresen hajtottak végre fontos projekteket, valamint már több ügyfél is érdeklődött az új Paint Lab-ban végezhető tesztek iránt. A szeptemberi nyitónapokon az ügyfelek és az érdeklődők nem csak a tesztberendezést tekinthették meg, hanem betekintést nyerhettek abba is, hogy a Fanuc és partnerei között a festék- és adagolási projektek különböző kihívásai hogyan váltak sikertörténetekké.

A neuhauseni telephely bővítésével a Fanuc egy közel 30 méter hosszú, festőrobotok számára kialakított tesztberendezést telepít, amellyel a festékek és felhordási módszerek széles skálája tesztelhető valós körülmények között.

Forrás: MM MaschinenMarkt


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában