Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

A CRX robot család

Nagydíjas kobotok – A FANUC Corporation, a CNC-k, a robotika és a gyártás automatizálás egyik vezető fejlesztő cége egyedülálló módon összesen 11 kollaboratív robotot kínál a CRX robotcsaládban.

A CRX-5iA, CRX-20iA/L és CRX-25iA kollaboratív (emberrel együttműködő) robotok nemrégiben egészítették ki a népszerű CRX sorozat eddigi CRX-10iA és CRX-10iA/L tagjait.

„Az európai piacon nagy keresletet látunk a kollaboratív robotok iránt és az alkalmazások széles skálájához szeretnénk megfelelő megoldásokat kínálni. Kobotjainkat úgy terveztük, hogy minden gyártótípust – kicsiket vagy nagyokat – támogassanak, hogy a lehető legnagyobb megbízhatósággal bővítsék képességeiket”

– mondta Shinichi Tanzawa, a FANUC Europe Corporation elnök-vezérigazgatója.

A CRX-5iA, CRX-20iA/L és CRX-25iA kobotok 5 kg-os, 20 kg-os és 25 kg-os hasznos teherbírást, valamint 994 mm-es, 1418 mm-es és 1889 mm-es maximális hatótávolságot biztosítanak és egészítik ki a FANUC CRX-10iA és CRX-10iA/L kobot modelleket, melyek 10 kg hasznos teherbírással és 1249 mm-es, illetve 1418 mm-es hatótávolsággal rendelkeznek. Az öt CRX modell a FANUC CR zöld kobotjaival kombinálva bővíti az automatizálás lehetőségeit a gyártó vállalatok számára.

CRX Collaborative Robots

A FANUC CRX kobotjai biztonságosak, könnyen használhatók, megbízhatóak és sokoldalú megoldást kínálnak az alkalmazások széles skálájához, beleértve az ellenőrzést, a gép be-/kirakodását, a csomagolást, a raklapozást, a csiszolást, a hegesztést stb. Az IP67 védelmi szint por- és vízálló teljesítmény mind az öt CRX modellnél alapfelszereltség, így a vásárlók a gyár zord környezetében is használhatják. A CRX kobotok képesek érzékelni a külső erőket a munkaterületen, és biztonságosan megállnak, amikor kapcsolatba lépnek egy személlyel vagy tárggyal. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a CRX biztonságosan dolgozzon emberek mellett.

A legtöbb kobot könnyű és kompakt kialakítású – de a FANUC CRX kobotok sokkal többet kínálnak, beleértve azt is, hogy kiválóan alkalmasak az ipari környezetben való használatra, és nem igényelnek karbantartást akár nyolc évig. Ezen túlmenően az interaktív programozás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kézi vezetéssel vagy egy táblagép interfészen keresztül ikonokkal vezéreljék. A CRX szabványos 100V/240V tápegységgel használható, emellett energiatakarékos is, kb. 400 W fogyasztású (25 kg hasznos teher mellett). A sorozat támogatja a FANUC számos fejlett funkcióját, köztük az iRVisiont és tökéletesen illeszkedik minden nagyobb hatékonyságot elérni kívánó vállalathoz.

„A FANUC CRX családja ugyanazokat az intelligens szolgáltatásokat és megbízhatóságot kínálja, mint amihez ügyfeleink már hozzászoktak”

– mondta Ralf Völlinger, a FANUC Europe robot részlegének alelnöke és vezérigazgatója.

“Ezen túlmenően könnyű súlyuk, egyszerű beállításuk és intuitív kezelésük kiválóan illeszkedik az első robothasználók számára.”

A CRX kobot család idén az IPAR NAPJAI kiállítás Nagydíjában részesült, a már meglévő CR robotcsaláddal együtt a FANUC így már összesen 11 kobot modellvariációt kínál a 4 és 35 kg közötti termékek kezelésére. Ez ma a piacon elérhető, könnyen használható kobotok legszélesebb választéka.

www.fanuc.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában