Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

A KUKA bemutatja a legújabb nagy teherbírású robotját

Az új KR FORTEC ultra család robotjai új mércéket állítanak fel a 480 kg-tól 800 kg-ig terjedő nehéz teherbírású tartományban.

A dupla lengőkaros robot ideális nagyméretű és nehéz munkadarabok mozgatásához, amely különösen az elektromobilitás szektor új követelményeit elégíti ki.

A robotcsalád öt robotvariánst tartalmaz – mindegyik ideálisan alkalmas különböző alkalmazások ellátására. Például a KR 800 lenyűgözően kezeli a 800 kg-os teherbírást. A két KR 480 változat képes akár 3 700 mm karkinyúlásra. A KR 640 és KR 560 változatai pedig jelentősen megnövelik a maximálisan megengedett tömegtehetetlenségi nyomatékot.

“Az új KR FORTEC ultra család robotjait szoros együttműködésben fejlesztettük ki ügyfeleinkkel. Az új robotjaink bemutatása a válaszunk az autóipar változó követelményeire, a nagyobb járművekre, nehéz akkumulátorokra és a nagyon nagy alkatrészek mozgatására, kifejezetten az elektromos autók számára”

– mondja Wolfgang Bildl, a KUKA portfólió menedzsere.

Kategóriájában a legkönnyebb. Ennek ellenére hihetetlenül erős, stabil és gyors.

A KR FORTEC ultra legfeltűnőbb tulajdonsága a dupla lengőkaros kialakítása, amely számos alapvető előnyt kínál: az innovatív design csökkenti az anyagfelhasználást és a robot súlyát, miközben biztosítja a stabilitást és a dinamikusabb teljesítményt.

A dupla lengőkarnak köszönhetően a robot csupán 2,2 t önsúllyal rendelkezik, amely „pehelysúlyúnak” számít a nehézsúlyú robotok kategóriájában, és kis helyigénye lehetővé teszi a szűk cellákban történő alkalmazást vagy akár teljesen új cellakoncepciókat is.

Úttörő teljesítmény, gazdaságosság és rugalmasság

A KR FORTEC ultra robot rendelkezik a legalacsonyabb teljes tulajdonlási költséggel (TCO) a nagy teherbírású kategóriában. Az önsúly és a teherbírás optimális kombinációja, a gazdaságos üzembe helyezési és karbantartási koncepció, valamint a pótalkatrészek csökkentett száma gondoskodnak arról, hogy a KR FORTEC ultra robotcsaláddal jelentősen csökkenthetők legyenek az üzemeltetési költségek.

A robotok teherbírása és tömegtehetetlensége bármikor átalakítható és bővíthető új feladatokhoz. Ez lehetővé teszi a robot új alkalmazásokban történő további használatát, valamint maximális rugalmasságot garantál a gyártás során.

Az alacsony energiafogyasztás, a legmodernebb hajtástechnika, valamint a legújabb szoftver- és vezérlőtechnológia teljes körű klímabarát robotikai csomagnak számít a hosszú élettartamú és csökkentett helyigényű, újrafelhasználásra alkalmas ipari robottal együttesen.

A KR FORTEC ultra új dimenziót nyit számos alkalmazásban és iparágban, lehetővé téve a vállalatok számára a nehéz teherbírású feladatok még hatékonyabb és megbízhatóbb végrehajtását.

www.kuka.com


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában