Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Mazak bemutatja a modern gyártási technológiák jövőjét a 2023-as EMO-n

Jövőkép – A Yamazaki Mazak az idei EMO-n teljeskörűen bemutatja a modern megmunkálás jövőjét, amelyek lehetőséget biztosítanak ügyfeleinknek a termelékenység és az eredményesség növelésére. – tudjuk meg a cég közleményéből.

Idén a Mazak standja a 15-ös csarnokban a B14-es standon lesz megtalálható, ahol összesen 19 gépet – szerszámgépeket és – lézervágó berendezéseket – és 12 automatizációs rendszert többféle géptípushoz, szoftveres megoldásokat és a Smooth Ai vezérlőszoftver újdonságait mutatjuk be, emellett élőben tekinthetik meg gépeinket megmunkálás közben. A Mazak jóvoltából látogatóink regisztrálhatnak ingyenes belépőért, illetve egyeztethetnek időpontot értékesítőinkkel ezen a linken: https://discover.mazakeu.com/hu/emo23/.

A Mazak jövőképének központi eleme, hogy megoldásokat kínáljunk az ügyfeleink előtt álló fő kihívásokra, ilyenek például: a termelékenység javítása, a szakképzettség hiánya, az energiaárak, a bérinfláció, a megnövekedett verseny, illetve a környezetvédelemre való összpontosítás. Technológiai megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal segítünk ügyfeleinknek, hogy könnyen vegyék ezen akadályokat és még magasabb termelékenységet érjenek el.

A Mazak – többek között – olyan belépő szintű gépeket fog bemutatni a kiállításon, melyek képesek hatékonyan növelni a termelékenységet, az eredményességet és a versenyképességet, kiemelt témaként a Mazak technológiáit az új felhasználók számára. Az Egyesült Királyságban gyártott és kifejezetten európai szerszámgép-felhasználók számára kifejlesztett belépő szintű gépek közé tartozik a CV5-500 5-tengelyes megmunkálóközpont és az új VCE-500 függőleges megmunkálóközpont, amelyek a kivételes termelékenységet rendkívül versenyképes árfekvéssel ötvözik. Emellett standunkon lehetőségük lesz megtekinteni a nagy teljesítményű esztergáinkat is a QTE sorozatból.

 

 

A termelékenység növelését, valamint a képzettségi hiány és a növekvő bérek hatását mérséklő automatizálási rendszerek szintén kulcsfontosságú részét képezik a Mazak jövőképének. Összesen 12 integrált automatizálási megoldás kerül bemutatásra a helyszínen, amelyek a gépek megnövekedett üzemidejét, nagyobb termelési rugalmasságot, jobb kezelői kihasználtságot és csökkentett költségeket biztosítanak – a megtérülés és a jövedelmezőség növelésének célja érdekében. A standon megtalálhatóak lesznek az egyszerűen programozható gépkezelő robotok és a kifinomultabb automatizálási rendszerek, mely gyakran változó és kis darabszámú munkadarabok esetén, illetve 5-tengelyes megmunkálóközpontokhoz is jól használhatóak.

A Mazak új megmunkálási megoldásokat is prezentál a gyorsan növekvő iparágak számára, mint például az elektromos járművek akkumulátorgyártása, bemutatva az új FSW-460V-t, egy hibrid gépet, amelyet elsősorban automatizált dörzshegesztésre terveztek, miközben kiváló forgácsolási képességekkel rendelkeznek. Kiállításra kerül egy új gép a VCN függőleges megmunkálóközpont sorozatból, melyet nagy sebességű megmunkálási technikákhoz terveztünk és Mazak Ultraspindle-el is felszereltünk. Ezen kívül látogatóink megtekinthetik a Mazak legújabb lézervágó berendezését az OPTIPLEX 3015 NEO-t a Laser Beam Shaping Technology-val, MCT 3 vágófejjel és olyan intelligens funkciókkal, mint az Auto Nozzle Changing és az Auto Focus Distance.

A stand látogatói közelebbről is megismerhetik a Mazak iCONNECT-et, egy új digitális szolgáltatást a már meglévő Mazak ügyfelek számára, olyan ingyenesen elérhető szolgáltatásokkal, mint a hasznlati útmutatók és az e-learning, továbbá a külön előfizetési díjért elérhető Machine-2-Mazak (M2M) szolgáltatás. Az M2M szolgáltatás lehetővé teszi az állandó gépfelügyeletet, a proaktív karbantartásokat, beleértve a távoli támogatást a problémák detektálására, távoli optimalizációt a megmunkálási folyamatokra, az állásidő csökkentésére -ahogyan összeköti a gépfelhasználókat a Mazak munkatársaival.

Az idei év a 40. évfordulója a zászlóshajónak számító INTEGREX gépcsalád bemutatásának, ezért kiemelt helyen mutatjuk be az EMO-n a gép által nyújtott kiemelkedő termelékenységet, és a széleskörű felhasználhatóságot alkalmazásokon, munkadarabokon és szektorokon. Több INTEGREX gép lesz megtekinthető standunknál amelyek demonstrálják gépeink produktivitását , a könnyű automatizálást és a fogaskerék megmunkálást.

A környezettudatos gyártás szintén kulcsfontosságú téma lesz, és az alacsonyabb költségű alkatrészgyártás gyakorlati technológiáira összpontosít, beleértve az Energy Dashboard-ot és a digitális szolgáltatásokat amivel vásárlóink  követhetik az energiafelhasználásukat és ezzel csökkenteni tudják a CO2 kibocsátásukat. Megtekinthetők lesznek olyan gépek is amelyek a cégünk 2030-as környezeti hatékonyságát megnégyszerezik a 2010-es hatékonysághoz viszonyítva.

Richard Smith a Yamazaki Mazak európai régió igazgatója úgy nyilatkozott:

“A célunk az EMO 2023-as kiállításon, hogy a látogatóknak egy teljes képet mutassunk a modern gyártásról, amely inspiráló lehet a legkisebb üzemektől a legnagyobb gyárakig. A szemléletünk, hogy a technológia hogyan segíthet enyhíteni a gyártókra nehezedő nyomást és egy járhatóbb utat mutat a nagyobb produktivitás, a versenyképesség, és profitabilitás lehetőségére.”

Jelszavunk a Discover More (Fedezz Fel Többet) mindez azért, mert gépeink a valaha legproduktívabb, legmegfizethetőbb, és legfenntarthatóbbak gépek a Mazak történetében. Technológiánk tökéletesen alkalmas az automatizációra és olyan iparágvezető támogató szolgáltatás csomagot is biztosítunk Ügyfeleink számára, amivel több üzemidőt és gyorsabb megtérülést biztosítsunk. Szeretettel várunk a standunkhoz mindenkit szerte Európából, hogy bemutathassuk széles technológiai palettánk, ami megváltoztatja a gyártási műveleteiket.

Ha regisztrálni szeretne az ingyenes jegyekért a Mazak jóvoltából, vagy időpontot foglalni a Mazak értékesítőihez, akkor az alábbi linken teheti ezt meg: https://discover.mazakeu.com/hu/emo23/.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában