Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Az idei Célgép Nagydíj győztesek

Június 28-án a városligeti Millenium Házában rendezték meg a III. Magyar Ipari Célgép Nagydíj Díjátadó rendezvényét, a Gépész Szalont.

Az ország legnagyobb gépipari szakmai versenyére 114 pályázat érkezett be, a zsűrinek pedig nem volt egyszerű dolga, ugyanis ebben az évben látványosan emelkedett a nevezett célgépek minősége. Az Év Célgépe díjat 7 kategóriában osztották ki és kiemelték az év ötletét és az év öko-célgépét is. A kristálytrófeákat egy 10 állomásos trófeaasztalról robot kézbesítette a díjazottaknak.

Minden gépgyártó számára óriási lehetőséget tartogatott a III. Magyar Ipari Célgép Nagydíj arra, hogy széles körben megmutassa a rátermettségét, az innovációit, a gépeit, és végül a díjkiosztó eseményen személyesen is bemutatkozzon az ipari látogatóknak, a piacnak, mintegy 300 szakember előtt. Az idei versenyre 86 gépgyártó összesen 114 pályaművel nevezett 7 kategóriában. Metál Attila zsűrielnök, a GTE Konstrukciós Szakosztályának titkára, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Budapest kutatás-fejlesztési részlegvezetője elmondta, a műszaki tudományok professzoraiból és az ipar szakembereiből álló zsűri egy előre meghatározott szempontrendszer szerint pontozott. Sipos Sándor, a Nagydíj ötletgazdája, a Chemplex Kft. tulajdonosa elmondta, hitvallásuk, hogy érdemes megtalálni és kiemelni a célgépgyártás legjobb szakembereit, alkotóműhelyeit. Nem az alapján kell eldőlnie, hogy mi a jó, mi a legjobb, hogy olcsó vagy drága, kicsi vagy nagy, hanem hogy mennyi és milyen minőségű mérnöki lelemény van egy-egy alkotás mögött.

A győztesek listája:

  • Az év célgépe 2023 Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei kategóriában: VANLIFT önrakodó berendezés, Blue Drive Tech MHE Kft.
  • Az év célgépe 2023 Kísérleti, laboratóriumi, tesztberendezések, mérőeszközök, tesztpadok kategóriában: Automata karosszéria ellenőrző állomás, Jankovits Engineering Kft.
  • Az év célgépe 2023 Gyártás-előkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás kategóriában: Automata fűrészgép, Custom Robotic Solution Europe Kft.
  • Az év célgépe 2023 Termék kiadagolás beadagolás vagy csomagolás gépei kategóriában: RS-Pack csomagológép, Solmax Kft.
  • Az év célgépe 2023 Teljes gyártósorok, üzemi és kisüzemi technológiák kategóriában: Jeladó mágnes ragasztó automata, Schoen+Sandt Hungary Kft.
  • Az év célgépe 2023 Rész- vagy készterméket előállító gépek kategóriában: Automata körasztalos csatlakozó szerelő berendezés, KLS 2000 Kft.
  • Az év célgépe 2023 Vegyipari gépek kategóriában: Nagy teljesítményű 8 és 12 töltőfejes súlyratöltő kiszerelő gépsor, Bimatik Kft.
  • Az év célgéptervezője 2023-ban: Iker Tibor és Kis Szabolcs, ST-Automatika Kft.
  • Az év Öko-célgépe 2023-ban: WALISE teljes vízoszlopban profilozó autonóm bója, CAD Production Kft./ESH Embedded Systems Hungary Kft.
  • Az év ötlete 2023-ban: K.Ö.SZ.A. – Félautomata gépcsalád, Petrovics István

https://www.gepedvanhozza.hu/sajtoinformacio/kihirdettek-a-2023-as-ev-celgepeit/


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában