Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Kisteherautókon is tesztelik Japánban az akkumulátorcserét

Cserélhető akkumulátoros elektromos kisteherautók tesztelését jelentette be a Daimler Truck többségi tulajdonában álló, haszongépjárművek gyártására szakosodott Mitsubishi Fuso, valamint partnere, a San Francisco-i Ample.

Az együttműködés célja felmérni az akkumulátorcserés megoldás kereskedelmi lehetőségeit és skálázhatóságát a kishaszongépjárművek számára, valamint kiértékelni a megoldás által kínált ügyfélélményt.

A kísérleti projekt Japánban indul, ahol Fuso eCanter típusú elektromos kisteherautókat építenek át cserélhető akkusra, így a járművek mindössze öt perc alatt, teljesen automatikusan megszabadulhatnak lemerült akkupakkjuktól és felvehetnek egy telit az Ample akkucserélő állomásain. Az első eCanterek télen jelennek meg az utakon.

Az Ample eredetileg személyautók számára képzelte el az akkucserés megoldást, ám a startup mostanra úgy véli, hogy haszongépjárművek esetében is érdemes felmérni, milyen működési hatékonyságnövelés érhető el a flottákban ezzel a technológiával. Nincs egyedül ezzel a gondolattal, nemrég a világ legnagyobb akkugyártó vállalata, a CATL mutatott be elektromos kamionok számára tervezett moduláris akkucsomagot és akkucsere-szolgáltatást.

Forrás: Villanyautósok


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában