Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

ProtegIT, a harmonizált kibervédelem

Az internetes kommunikáció és az online tevékenység életünk mindennapos részévé vált, következésképp a kiberbiztonság egyre égetőbb és kritikusabb kérdés a modern társadalomban. A közelmúltban Magyarországon bekövetkezett botrányos hackertámadások kapcsán számos kérdés merülhet fel bennünk azzal kapcsolatban, vajon milyen rendszereket alkalmaznak hazánkban a cégek, intézmények, s hogy azok elég korszerűek-e.

Az kibertámadások nemcsak személyes és pénzügyi adataink veszélyeztetésével járnak, hanem a gazdaság alapvető működését is veszélyeztetik, több olyan – többek között társadalmi és pszichológiai – aspektusból is, amelyekre talán először nem is gondolunk.

Vagyis ideje felébrednünk. Viharos gyorsasággal fejlesztenünk kell kiberbiztonsági rendszereinket, s mindenekelőtt más perspektívából kell megközelítenünk a problémát. Ezzel egyidejűleg természetesen nagyobb figyelmet kell fordítanunk a társadalmat célzó kampányokra is.
Egy új, integrált védelmi szoftvercsomag ProtegIT névre hallgat. Latinul a „protegit” annyit tesz: „megvéd”. A kiberbiztonsag.com weboldal és azonos nevű social media profiljai részletesen tájékoztatnak az új megoldás előnyeiről. A cégek és intézmények behatóan tájékozódhatnak az új megoldásról. A hamarosan elkészülő protegit.io website pedig teljes körű tájékoztatást ad majd a forradalmi újításról.
A protegIT begyűjti és analizálja a hálózati eszközökből származó adatokat, majd felderíti a rejtett sebezhetőségeket (melyeket az egyedi eszközök nem észlelnek) és a biztonságot veszélyeztető eseményeket, amelyek sokszor rejtve maradnak.

A SHIELD termék kezeli az eszközöket (ASM), s felméri azok sebezhetőségét. Eltüntetni a holttereket, elemzi a kockázati tényezőket, illetve javítja az általános hatékonyságot, a megfelelőség (compliance) elvét szem előtt tartva. Az IDENTITY termékek a hozzáféréseket (access) kezelik. Az Identity and Access Management (IAM) irányítja, hogy ki, mikor, és mihez férhet hozzá, így a felhasználók szerepével és felelősségével arányos hozzáférést biztosít. Az Identity Governance and Administration (IGA) pedig szabályokat, elemzéseket és folyamatokat biztosít az identitásokkal kapcsolatos kockázatok csökkentése végett. A VIGILANCE termék az IT-biztonsággal kapcsolatos képzési programokon keresztül segíti a munkavállalókat a biztonsági események felismerésében, a lehetséges fenyegetések és támadások azonosításában, vagyis mindenkit felkészít a saját munkakörének megfelelő, kibervédelmi intézkedések elsajátítására.

A ProtegIT költséghatékony megoldás, amely az „összefésülés” elvén alapul, és harmóniát teremt a rendszerben. E modulokra épülő biztonsági rendszerbe a régi modulok is beépíthetők, így a cégek, intézmények megspórolhatják maguknak a teljes – s talán értelmetlen – infrastruktúracserét. Az új termék segítségével egyfelől nagyobb védelmet élveznek a kiberfenyegetésekkel szemben, másfelől tovább használhatják meglévő szoftvereiket.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában