Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Toyota új, 8 milliárd dolláros beruházással járatja csúcsra amerikai akkumulátor termelését

8 milliárd dolláros beruházás keretében bővíti a Toyota az Egyesült Államokban, Észak-Karolinában akkumulátor gyártási kapacitásait, mellyel az akkumulátoros elektromos és plug-in hibrid elektromos járművek gyártási támogatása lesz a cél, megteremtve ezzel mintegy 3000 új munkahelyet.

Az észak-karolinai kormányzó szerint ez a váltás tiszta energiát felhasználó gazdaságot teremt, hosszú távon támogatva a helyi közösségeket. A Toyota eddig is az elektrifikált járművek éllovasa volt (már több, mint 25 millió elektrifikált járművet értékesített világszerte), 2025-re pedig egyetlen olyan modell sem szerepel majd globális kínálatában, amely nem elérhető valamilyen részben- vagy teljesen elektromos meghajtással.

A Toyota 8 milliárd dolláros beruházással mintegy 3000 új munkahelyet teremt a Toyota Battery Manufacturing North Carolina (TBMNC) vállalatnál. Ezzel a teljes befektetés megközelítőleg 13,9 milliárd dollárra, a munkahelyek száma pedig több mint 5000-re emelkedik, ami tovább támogatja a Toyota többirányú megközelítését a járművek globális elektrifikációja terén.

Ez a beruházás növeli az akkumulátoros elektromos járművek (BEV) és a plug-in hibrid elektromos járművek (PHEV) gyártását támogató kapacitást. A korábban bejelentett két BEV/PHEV akkumulátor gyártósor mellé további nyolc BEV/PHEV akkumulátor gyártósor kerül, így összesen tíz ilyen sor lesz az üzemben. Ezen túlmenően, az eredeti bejelentésnek megfelelően, az üzemben négy akkumulátorsoron  az öntöltő hibrid elektromos járművek (HEV) számára gyártanak majd akkumulátorokat. A gyártást fokozatosan növelik, a gyártósorok beindítását 2030-ig tervezik, hogy a teljes termelés elérje az évi több mint 30 GWh-t.

2021-ben a Toyota a Toyota Tsushóval közösen jelentette be az új Liberty telephelyet, amely 1,29 milliárd dolláros kezdeti beruházást jelentett be az akkumulátorgyártásra és 1750 új munkahely létrehozására. Az új beruházással a Toyota North Carolina megszilárdítja pozícióját a vállalat lítium-ion akkumulátorgyártásának epicentrumaként Észak-Amerikában. A Toyota az elektrifikált járművek úttörőjeként több mint 25 millió öntöltő hibrid elektromos, plug-in hibrid elektromos, hidrogén üzemanyagcellás elektromos és akkumulátoros elektromos járművet helyezett forgalomba világszerte. A vállalat azt tervezi, hogy 2025-re minden Toyota és Lexus modellhez világszerte elérhető lesz egy elektrifikált meghajtású opció.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában