Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új generációs MAZAK NEO

A Mazak a legutóbbi EMO-n mutatta be az új HCN-4000 NEO és HCN-5000 NEO vízszintes megmunkáló központjait. Az új modellek nagyobb termelékenységet, pontosságot biztosítanak.

A Mazak az új NEO gépeken is bemutatta új, 20 000-es fordulatszámú, nagy sebességű orsóját, növelve ezzel a megmunkálási teljesítményt. Az új, 20 000-es fordulatszámú orsó 5%-kal csökkentheti a ciklusidőt, és 18%-kal csökkentheti az energiafogyasztást, ami óriási előnyökkel jár a versenyképesség megőrzésére. Az új NEO modelleknél a folyamatos megmunkálási pontosságot stabilizálja az új Ai Thermal Shield funkció, amely fejlett algoritmusok segítségével automatikusan meghatározza a kompenzációt az ingadozó hőmérséklet szerint, így javítva a koncentrikusságot a megmunkálási műveleteknél, például a szemben lévő furatoknál.

A fenntarthatóbb jövő megteremtése és a gyártók fogyasztási költségeinek csökkentése érdekében az új NEO sorozat számos technológiai fejlesztést tartalmaz, amelyek akár 24%-kal csökkentik az energiafogyasztást a HCN4000/5000 NEO esetében.

A Mazak Go Green kezdeményezése részeként – amelynek kitűzött célja a cég karbonlábnyomának 50%-os csökkentése – az új NEO sorozat tagjai a legkörnyezetbarátabb gépek közé tartoznak. A Mazak elkötelezte magát amellett, hogy minden 2030-ban gyártott gépet legalább négyszer hatékonyabbá tesz, mint a 2010-ben gyártott gépeket – a HCN NEO és az VARIAXIS i-series NEO gépek pedig jelentős költségcsökkentést biztosítanak a végfelhasználók számára. A környezeti teljesítményt fokozza az Smooth Energy Dashboard, amely grafikusan megjeleníti az egyes munkadarabra vagy a programra vonatkozóan az energiafelhasználást, illetve a CO2-kibocsátást, valamint a Smooth Coolant rendszer automatikusan optimalizálja a hűtőfolyadék mennyiségét az energiafogyasztás további csökkentése érdekében. Ezenkívül a Smooth Coolant rendszer iszapeltávolító technológiát tartalmaz, amely tisztán tartja a hűtőfolyadék-teknőt és meghosszabbítja a hűtőfolyadékok élettartamát.

A Mazak bemutatta a HCN-5000 NEO-t egy PALLETECH High-Rise rendszerbe integrálva, az új PMC NEO szoftverrel, hogy megtestesítse a határtalan rugalmasságot és automatizálási potenciált. Az új grafikus felhasználói felülettel, egyszerű adatbevitellel és interaktív beállítási útmutatóval, az új PMC NEO fejlett rendszerfelügyeletet, erőforrás-kezelést és ERP-integrációs képességet kínál. A PALLETECH maximális rugalmasságát bemutatva a cella két dedikált palettát tartalmaz, mindkettő automatikusan szállítja a tartalék vagy túlméretes szerszámokat a megmunkálási területre egy 12 órás ütemterv alapján, az automatikus irányított targoncával (AGFL) együtt a meghosszabbított működés érdekében.

www.mazakeu.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában