Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Sandvik Coromant kibővíti a tömör keményfém szármaró kínálatát a CoroMill® Plura gömbvégű maróval

Optimalizált tömör keményfém maró megoldások a titán és HRSA anyagok nagy teljesítményű profilozásához

A fémforgácsoló szerszámok szakértője, a Sandvik Coromant kibővítette CoroMill® Plura tömör keményfém szármaró termékcsaládját az új CoroMill® Plura gömbvégű maróval, melyet profilmegmunkáláshoz optimalizáltak ISO S alkalmazásokban az elősimítástól a simításig.

„A CoroMill® Plura gömbvégű maró ISO S alkalmazásokhoz egy új kiegészítője optimalizált kínálatunknak”

– ismerteti Liam Haglington, a Sandvik Coromant tömör keményfém szármaró szerszámainak termékmenedzsere.

„Ez a kiadás két új termékgeometriát vezet be, amelyeket titán és HRSA anyagokhoz optimalizáltak. A termékeket profilozásra fejlesztették ki – különösen elősimító- és simító alkalmazásokhoz – olyan műveletekben, mint például a forgórészek és a lapátok megmunkálása.”

Mivel a termelékenység, a hosszabb szerszáméltartam és a folyamatbiztonság kritikus követelmény az ISO S anyagokkal kapcsolatos piaci igények kielégítése során, a CoroMill® Plura gömbvégű geometriák kifejlesztésekor ezeket a tulajdonságokat tartották szem előtt.

„Különös gondossággal terveztük meg a szerszámot”

– folytatja Haglington.

„A szerszámok újonnan kifejlesztett homlokgeometriával rendelkeznek a kedvezőtlen forgácsolási körülmények elkerülésére a központban, továbbá egyenetlen fogosztással a legjobb dinamikai stabilitás és rezgésszabályozás érdekében, valamint új – kifejezetten a munkadarab alkalmazási területeire kifejlesztett – Zertivo™ 2.0 minőségekkel a jobb kopásállóság és a szerszáméltartama érdekében.”

Sokoldalúság a különböző alkalmazási területeken

Az akár hat horonnyal rendelkező CoroMill® Plura gömbvégű szármaró nagyobb előtolási sebességet tesz lehetővé a felületi minőség romlása nélkül, ami rövidebb megmunkálási időt és alacsonyabb alkatrészenkénti költséget jelent. Bár a szerszámokat elsősorban a repülőgépmotorok forgórészeinek megmunkálására tervezték, elég sokoldalúak ahhoz, hogy számos más alkalmazási területen is kiválóak legyenek.

„Ezek a szerszámok a HRSA anyagok és titánötvözetek profilozási alkalmazásaihoz lettek optimalizálva, a legjobb teljesítményt a lapátok és a kovácsolt szerkezeti elemek megmunkálásakor nyújtják”

– magyarázza Dr. Markus Groppe, a Sandvik Coromant tömör keményfém szármaró szerszámok globális termék- és digitális alkalmazásmenedzsere.

„Ugyanakkor a repülőgépiparon kívüli alkalmazási területeken, például orvosi területen és a járműiparban is jó választásnak bizonyulnak. Az olyan műveletek, mint a csípőízület és a turbófeltöltő megmunkálása kiváló példák arra, hogy a CoroMill® Plura gömbvégű maró igazán kiemelkedő szerszám. Ezenfelül a HRSA választékhoz tartozó edzett acél és a titán választékhoz tartozó rozsdamentes acél másodlagos alkalmazási területeivel a hathornyos szerszámok a legmagasabb termelékenységet és szerszáméltartamot biztosítják mindenféle alakadó alkalmazásnál.”

A szerszámok széles választéka

A standard választékban titánhoz és HRSA anyagokhoz való minőségek találhatók, 3–20 mm és 0,125–0,750 col közötti átmérővel, 4–6 horonnyal, 1,5×D fogásmélységgel és 3×D és 5×D hasznos hosszal.

Amennyiben a standard választék nem felel meg az ügyfelek egyedi igényeinek, a Sandvik Coromant egyedi megoldások széles választékát is kínálja a speciális igények kielégítésére. „A standard választékon kívül bevezetünk egy tovább finomított, egyedi megoldásokat kínáló, funkcionalitások széles skálájával rendelkező, a különböző vevői igényeknek megfelelő kínálatot is”, mondja Sathish D, a Sandvik Coromant egyedi, tömör keményfém szármaró szerszámokért felelős globális termékmenedzsere. „Ha a felhasználó mégis úgy találja, hogy valami hiányzik, fejlett mérnöki ajánlatunk mindenre talál megoldást.”

Tudjon meg többet a CoroMill® Plura tömör keményfém szármaró termékcsaládról honlapunkon.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában