Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

LiCON technológia az e-mobilitási iparban

Esettanulmány – A LiCON több mint 60 éve jól ismert a németországi mérnöki fejlesztésről és gyártásról a világ számára. A kínai Tuopu hisz a LiCON „Made in Germany” filozófiájában, gépein a megmunkálási minőség és a folyamatstabilitás a kezdetektől fogva kiváló volt.

Az 1983-ban alapított Tuopu az e-mobilitás iparág erős növekedésének köszönhetően hatékonyan együttműködik a főbb OEM-ekkel Kínában, az Egyesült Államokban és Európában, mint például a Geely, BYD,NIO, Rivian, Volvo stb. Annak érdekében, hogy ügyfeleinkkel rendkívül rövid időn belül kifejleszthessük az olyan termékeket, mint a futómű elemei és az alváz, úgy döntöttünk, hogy előzetesen beruházunk a megbízható CNC megmunkálóközpontokba és a legújabb technológiákba. Ebben a stratégiai irányban a LiCON az első választásunk. – magyarázza a Tuopu vezetősége, akik hozzá teszik, hogy a Tuopu 2018-ban rendelte meg első 10 gépét a LiCON-tól. A nagy sanghaji ipari övezetben a futóműgyártás sikeres felfutását követően az elmúlt három évben további 19 LiCON gépet vásároltak különböző segédváz-sorokhoz. A LiCON gépek előnyei olyan jelentősek, hogy széles körben elterjedtek a kínai e-mobilitási iparban.

Teljes megmunkálás egyetlen befogással

A LiCON a kínai vásárlók körében az egyik vezető német 5-tengelyes megmunkálóközpont-építőként ismert. Az összetett alvázszerkezeti részek teljes megmunkálásához nemcsak a gépekre van szükség, hanem a szerelvényekre és a folyamatok know-how-jára is, amelyek pontosan a LiCON alapvető kompetenciái. 2018-tól, a könnyű alvázszerkezeti alkatrészek új szereplőjeként a Tuopu a LiCON szakértelmére támaszkodik. Az alumíniumötvözetből készült alkatrészekhez a LiCON kétorsós megoldást biztosított raklapváltóval, amely lehetővé teszi a párhuzamos be-/kirakodást megmunkálás közben, valamint az LH/RH alkatrészek teljes megmunkálását minden egyes gépen. Minden rögzítőelem és szerszám kiválóan megtervezett, hogy illeszkedjen egy rögzítési koncepcióhoz.

A nagynyomású présöntvény segédkeretekhez a LiCON egyorsós megoldást kínál közvetlen terheléssel, amely 1600 mm-es interferenciaátmérőt kínál az A és B tengelyen. Ez a kialakítás lehetővé teszi az alkatrészek függőleges rögzítését, amely testre szabottan keskeny változatban készült. Ez a figyelemre méltó kombináció lehetővé teszzi a komplex segédkeret hat oldalának megmunkálását egyetlen befogáson belül. A digitálisan fejlesztett gépek a LiCON Németországi gyárában tervezték és gyártották. Tökéletesen működnek a könnyű súly, a merevség, a dinamikus kiegyensúlyozás, az egyszerű hozzáférés tekintetében.

„A LiCON egyetlen interfészéből származó teljes csomagja ennek a projektnek a legfontosabb döntése, amely elvezette a Tuoput az elektromos járművek segédkereteinek sikeres gyártásához. A LiCON-tól tanultak alapján most kifejleszthetünk egy rögzítési koncepciót a többi szerkezeti elemhez is.”

– erősíti meg Jun Zhao kutatás-fejlesztési igazgató.

Környezetbarát technológiák

„Küldetésünk, hogy biztonságosabb, kényelmesebb és környezetbarátabb technológiákat és termékeket kínáljunk az autókhoz. Ezért mindig a zöld gyártási technológiákat keressük. A LiCON a tökéletes stratégiai partner számunkra.”

– mondja XinXin Li üzleti koordinátor.

Mind a 29 gép minimális mennyiségű kenési rendszerrel és LiCON ECO móddal van felszerelve, amelyek segítségével a Tuopu kb. 40% megtakarítást ér el. A hagyományos emulziós kenéssel ellentétben az MQL száraz fémforgácsai könnyen újrahasznosíthatók további tisztítási és szárítási folyamat nélkül. Az emulziómaradványok szűrése és ártalmatlanítása is megtakarítható. Ezenkívül a műhelyeket a 3 műszak és 7 nap/hét gyártás ellenére nagyon tisztán és szárazon tartják.

„Az EHS vezetői csapatunk különösen elégedett a LiCON technológiákkal.”

– erősíti meg XinXin Li.

A sanghaji ipari körzetben egyre változatosabb CNC gépek és automatizálási sorok működnek az alvázalkatrészek gyártására. A Tuopu úgy találja, hogy a LiCON gépek kiemelkedőek a megmunkálási minőség, a teljes berendezés-hatékonyság és az átlagos munkaidő tekintetében.

A legmagasabb megmunkálási minőség

A Tuopu Group autóalkatrész gyártó, elkötelezett az innovatív gyártási képességek mellett az elektromos futóműrendszerek, valamint az intelligens vezetésirányítás terén. Folyamataikban a LiCON gépek könnyen kezelhetők mind kézi üzemmódban, mind automatizált gyártási körülmények között. Ez nagyon fontos a Tuopu számára, mert a Tier 0.5 beszállító nem csak sorozatgyártással rendelkezik, hanem kis tételben próbamegmunkálást is végez, amihez a kezelőknek manuálisan kell dolgozniuk a gépen. A LiCON Machine teljesítménye alapján a Tuopu jelentősen képes növelni a termelési kapacitását.

„A LiCON gépek nagyobb pontossággal működhetnek, és csökkentik a gyártási folyamat során keletkező hulladék mennyiségét. Ez jobb termékeket, gyorsabb átfutási időt és végső soron magasabb profitot eredményez.”

LiCON szervezet Kínában

A LiCON megérti annak fontosságát, hogy kivételes szolgáltatást nyújtson kínai partnerei számára. Ezért hoztak létre helyi szervezeteket Sanghajban, Pekingben és Changchunban, hogy gyors és hatékony támogatást nyújtsanak ügyfeleiknek.

A Tuopu számára a LiCON helyi szervezetet hozott létre Sanghajban, hogy kielégítse igényeiket. Mérnökeiből álló csapatuk készen áll a LiCON gépek műszaki támogatására, karbantartására és javítására. A LiCON képzési programokat is kínál a Tuopu alkalmazottai számára, ez lehetővé teszi a Tuopu számára, hogy maximalizálja termelékenységét, és a legtöbbet hozza ki a LiCON CNC gépekbe való befektetéséből.

„Ezen szolgáltatások mellett a LiCON a tőlünk érkező visszajelzéseket is komolyan veszi. Gyakran kommunikálnak velünk, hogy megértsék igényeinket és visszajelzéseinket a CNC gépekkel kapcsolatban.”

– mondja Kent Ke, a LiCON üzletág igazgatója. Ez a munkaetika segít a LiCON-nak abban, hogy folytassa az innovációt és termékeinek fejlesztését, hogy világszerte jobban kiszolgálja ügyfeleit. Összességében a LiCON elkötelezett amellett, hogy kivételes szolgáltatást nyújtson ügyfelei számára, és a Tuopu kiváló példa arra, hogy a LiCON miként tesz meg mindent az ügyfelek elégedettségének biztosítása érdekében.

www.licon.com


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában