Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új esztergálási minőségek HRSA megmunkálásához

GC1205 és 1210 minőségek öregített nikkelalapú HRSA nagy pontosságú esztergálásához

A világszinten vezető fémforgácsolási specialista Sandvik Coromant két új PVD minőséget vezet be, a GC1205-öt és a GC1210-et. Mindkét minőség lehetővé teszi az öregített nikkelalapú HRSA biztonságos, nagy pontosságú esztergálását.

A repülőgép-hajtóművek alkatrészeinek esztergálásakor a felületi követelmények magasak, de az új GC1205 és GC1210 minőségeknek köszönhetően már nem elérhetetlenek. Együttesen nagy alkalmazási területet fednek le a simító és az elősimító műveleten belül.

Számos olyan kulcsfontosságú jellemző van, amelyek hozzájárulnak a HRSA anyagokban elért magas szintű teljesítményéhez. A kemény, finomszemcsés új hordozótechnológia, a legújabb PVD bevonattechnológia és az optimalizált élvonal-integritás nagyobb hátkopással és csorbulásos kopással szembeni ellenállóságot, kiváló élvonal-biztonságot és csökkentett lepattogzást biztosít.

„Ügyfeleink számára ez azt jelenti, hogy a lapkák nagyobb forgácsolási sebességgel működtethetők a GC1205 minőséggel, a GC1210 minőséggel pedig nő az éltartam. Ezenkívül biztosítja a következetes és kiszámítható szerszáméltartamot, miközben teljesíti a kritikus repülőgépipari alkatrészekhez szükséges felületi integritás követelményeit”

– magyarázza Martin Saunders, a Sandvik Coromant esztergálásért felelős globális termékalkalmazási szakértője.

A repülőgép-hajtóművek jellemző alkatrészei a gázturbina tárcsák, burkolatok, forgórészek, orsók, tengelyek és lapátok. De ezek a minőségek nagyszerű választásnak bizonyulnak olyan nagy igénybevételt jelentő alkalmazásoknál, mint például az energiatermelő turbinák és a kobalt-króm ötvözetből készült orvosi implantátumok. Martin Saunders így folytatja:

„Tudjuk, hogy az S05 és S15 alkalmazási területek nagy kihívást jelentenek és rendkívül versenyképesek. Ennek a két új minőségnek a kiadása lehetőséget kínál a forgácsolási adatok növelésére, megnövelt szerszáméltartam mellett, elsősorban a repülőgépipari és orvosi alkatrészek simító és elősimító műveleteinél.”

A minőségek egymást kiegészítve a választék nagy részét lefedik. A GC1205 a megmunkált felületek simító és elősimító műveleteihez használható minőség. A GC1210 kiegészíti a GC1205 minőséget, ha nagyobb szívósságra van szükség, és főként megmunkálatlan felületek elősimító műveleteihez alkalmazzák.

Ha többet szeretnek megtudni a Sandvik Coromant esztergálási minőségeiről, látogasson el a weboldalra.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában