Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Nagy pontosságú RVM satu 5 tengelyes megmunkáláshoz

Marástechnika – Többféleképpen illeszthető a gépasztalra és változatos a munkadarab befogási lehetőségekben, különösen gyors és precíz rögzítést garantál, könnyen kezelhető és minden oldalról ideálisan hozzáférhető: bemutatjuk a Röhm új RVM 5-tengelyes satuját.

A kézi, mechanikusan működtetett, szorítóerő fokozó nélküli munkadarab befogó egy fixen rögzített és egy mozgatható pofával rendelkezik, így sokféle munkadarab öttengelyes megmunkálására alkalmas egy befogásban.

“Az RVM-mel igazán megüthetjük a főnyereményt, mert nemcsak felgyorsítja a marógép folyamatait, hanem növeli a megmunkálási pontosságot is”

– mondja Gerhard Glanz, a Röhm GmbH vezérigazgatója.

Szoros kapcsolat a gép és a munkadarab között

Az új munkadarab befogó egyszerűen és könnyedén rögzíthető a gépasztalhoz, például rögzítőcsavarok segítségével közvetlenül a satutesten keresztül. Az illesztés horonykövek segítségével történik, emellett természetesen lehetőség van leszorító körmök használatára is. A csatlakoztatás még egyszerűbb az “EasyLock” nullpont rögzítő rendszerrel (Ø25/M12). A munkadarab befogása különösen gyors az RVM satun. A szorítópofák cseréje az integrált gyorscserélő rendszernek köszönhetően, vagy a pofák 180 fokos elforgatása néhány másodperc alatt végrehajtható.

„Az RVM fejlesztésekor ügyeltünk arra, hogy a teljes magasságot úgy alakítsuk ki, hogy az 5 tengelyes satu a lehető legtöbb különböző méretű gépen használható legyen. Úgy gondolom, nekünk ez sikerült, és ezért az RVM valóban a befogástechnika csúcsa, minden munkadarabbal és minden geometriával megbirkózik”

– mondja Jörg Bauriedl, a Röhm satukért felelős termékmenedzsere.

Csökkentett ütközési zónák a nagyobb pontosságért

Az RVM fejlesztésénél a Röhm következetesen a forgácsolószerszámra optimalizált kialakítást tartotta szem előtt, így rövidebb marószerszámok is használhatók, ezáltal csökkentve a rezgéseket.

“Ez pozitív hatással van a felületminőségre, a megmunkálási pontosságára, valamint a szerszám élettartamára”

– mondja Jörg Bauriedl. A nyitott kialakítás másik előnye, hogy a forgács optimálisan tud lefolyni és a szorítószerkezet könnyen tisztítható.

Egy befogás minden esetre

A megmunkálás során az RVM véget vet a hibaforrásoknak, mert a munkadarab befogást a jó körüljárhatóság miatt az RVM satunál csak egyszer kell végrehajtani. A munkadarab a megmunkálási folyamat elejétől a végéig stabil és nem kell átfogni. Ezt támogatja továbbá a pofánkénti 40 kN szorítóerő, ami kellően magas ahhoz, hogy stabil megfogást biztosítson. “Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a gép pontosságát csaknem 1:1 arányban vigyük át a munkadarabra. Ami kicsi és nagy munkadarabokra egyaránt érvényes” – magyarázza Bauriedl úr.

Könnyű kezelhetőség a minimális beállítási időkért

Kezelését tekintve az RVM pont olyan, mint amilyennek lennie kell: egyszerű! A központi szorító egység néhány lépésben eltávolítható, áthelyezhető és visszahelyezhető az alaptestre. Viszlát hosszas beállítási idő! Mindez a rögzített pofán lévő központi szorítócsavarnak és az alaptesten található méretskálának köszönhető.

A Röhm a tartozékok széles választékát kínálja az RVM-hez, mint például: lépcsős pofák, tömbpofák, munkadarabtartók, munkadarab-ütközők, valamint szabványos rögzítőanyagok, például leszorítóelemek, T-horony anyák a gépasztalhoz illetve rögzítőcsavarok a null-pontos rendszerhez.

Számos termék mellett az RVM satut is bemutatja a RÖHM Hungaria a MACH-TECH kiállításon, a G pavilon DUIHK Német-Magyar Kamara Közösségi standján (Hungexpo, május 7-10.)

www.roehm.biz


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában