Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

MAZAK újdonságok a MACH-TECH-en

Technológia – A Mazak négy új gépet és számos technológiát mutat be a hazai legnagyobb gépipari kiállításon, a MACH-TECH-en. Sipőcz Zoltán, a cég Application Managere segít az áttekintésben.

MM: Milyen gépek, technológiák lesznek kint a standjukon, mik lesznek az újdonságok?

S.Z.: Mind a négy gépünk tartalmaz újdonságokat, amiket még hazai kiállításon nem mutattunk be. Az új generációs lézer gépünk, az OPTIPLEX 3015 NEO először lesz látható Magyarországon 10 kW-os kivitelben. Ez a berendezés a Mazak NEO szériás gépeit képviseli, amit gyárunk a fenntarthatóság jegyében tervezett, ami kiemelkedő termelékenységet jelent energiahatékonyság mellett.

A lézervágó gépünkön a legújabb Smooth Lx, teljesen érintő kijelzős vezérlőnk lesz megtekinthető. Az Integrex INTEGREX i-250 H szintén új generációs megmunkálógép, ami multifunkciós gépcsaládunkat képviseli. Az INTEGREX típus a Mazak zászlóshajója és a kiállításon egy TA-35/270 típusú, gyári automatizálási megoldással fogjuk bemutatni. A gép Smooth Ai vezérlővel szerelt, ami támogatja a programozót a CNC program minél egyszerűbb és gyorsabb elkészítésében.

A H szériás INTEGREX gépeinket az automatizálás jegyében tervezte újra a Mazak, biztosítva a könnyű hozzáférést a munkatérhez. Ezen a gépen szeretnénk demonstrálni, hogy multifunkciós gépeinkkel hogy tehetik ügyfeleink termelékenyebbé a gyártásukat a többféle gyártási technológia egy gépen belül történő ötvözése révén.

A harmadik gépünk a 2023-as EMO kiállításon bemutatott VCE-600 vertikális megmunkálóközpont, ahol a gépünk a piaci igényekhez igazítva elődjéhez képes megnövelt Y tengely mozgással és kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik. Ezen a gépen tudják látogatóink megnézni a legújabb Smooth Ez vezérlőnket.

A negyedik gépünkön mutatjuk be a legnagyobb újdonságunkat. A Mazak új megmunkálási megoldása, az FSW-460V alkalmas a gyorsan növekvő iparágak számára, ilyen például az elektromos járművek akkumulátorgyártása. Ez egy hibrid gép, amelyet elsősorban automatizált dörzs hegesztésre terveztek, miközben megőrzi a fémforgácsolási képességeit is.

A kiállításon minden gépünkön élő bemutatókat tervezünk, igyekszünk valamennyi gépnél kiemelni a rá vonatkozó sajátosságokat és természetesen törekszünk a minél látványosabb technológiák alkalmazására. Többféle anyag minőséggel fogunk dolgozni, kiemelve a gépeink sokszínűségét.

Fedezze fel a Mazak újdonságait a MACH-TECH-en!
május 7-10. HUNGEXPO A pavilon, stand 207A
Regisztráció az ingyenes belépőért: https://discover.mazakeu.com/hu/mach_tech/

MM: A kiállított gépeiket kiknek ajánlják (kkv-k vagy multik) illetve milyen iparágak számára?

S.Z.: A Mazak vevői döntő többségben KKV-k azonban a multinacionális cégek is előszeretettel választják a megoldásainkat köszönhetően a gyári automatizálási megoldásainknak és a széles termékpalettának. Iparágak tekintetében a Mazak mindenhol jelen van. Sok gépünk dolgozik: az autóipar, vasút, gépgyártás alkatrészeinek megmunkálásában ugyanúgy, ahogy az orvosi műszerek gyártásában és a repülőgép iparban.

MM: Bővebbet tudna mondani az AI-vezérelt megoldásaikról?

S.Z.: Az új generációs Smooth Ai Mazatrol vezérlőnkben gyárunk integrálta azt a több mint 40 évnyi tapasztalatot, amit az első Mazatrol CNC 1981-es megjelenése óta összegyűjtött. Az Ai funkciók nemcsak a felhasználót segítik a programozásban, a Solid Mazatrol automatikus MAZATROL alkatrész programozást tesz lehetővé, de lehetőséget teremtenek a külső környezeti változásokra történő gyors reakcióra is az Ai Thermal Shield technológia segítségével. A SMOOTH Ai Spindle: Ai technológia felhasználásával optimalizálja a forgácsolási beállításokat, felügyelve az orsó vibrációt és adaptívan hozzáigazítva a vágási technológiát. Ezen kívül az új SMOOTH CAM Ai, a MAZATROL CAM szoftver teljes körű támogatást nyújt a vezérlő mesterséges intelligenciát alkalmazó funkcióinak.

További részletekért keresse értékesítő kollégáinkat a sales@mazak.hu e-mail címen.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában