Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Bemutatjuk a CoroMill® MS60-t

Egy igazán sokoldalú homlok- és sarokmaró termékcsalád

A Sandvik Coromant bemutatja marószerszámcsaládja legújabb tagját: CoroMill® MS60. A szerszámot 90 fokos sarokmarási műveletekre tervezték acélban és öntöttvasban, de elég sokoldalú ahhoz, hogy kiterjessze hatáskörét olyan területekre, mint a homlokmarás és a különböző mélyítési alkalmazások.

„A CoroMill® MS60 egy univerzális homlok- és sarokmarási megoldás, amelyet elsősorban acél és öntöttvas durva- és elősimító megmunkálásához terveztek, két geometriával, amelyek képesek kezelni ezeket az alkalmazási területeket, valamint az ISO M és ISO S másodlagos területeket”, mondja Jocelyn Lanaro, a Sandvik Coromant globális termékalkalmazási szakértője. „Így a többféle anyagból álló tételek, köztük a rozsdamentes acél és a nikkelalapú ötvözetek kezelése is lehetséges lapkacsere nélkül.”

A robusztus, több élű, pozitív forgácsolási hatással rendelkező termékcsaládnak köszönhetően a forgácsolóerők alacsonyak a rezgésmentes megmunkáláshoz, ami magas élenkénti költséghatékonyságot jelent. A valódi 90 fokos belépési szöggel rendelkező CoroMill® MS60 elsősorban sarokmaró szerszám, bár számos más területen is kiválóan teljesít.

„Az általános marási műveletektől a palástmarásig, a horonymarásig, a spirális mélyítésig és a homlokmarásig – a CoroMill® MS60 valóban egy mindenre kiterjedő megoldás”, ismerteti Jocelyn Lanaro. „Az univerzális marási műveletek korai szakaszában (nagyolás és elősimítás) általában ezt a szerszámot választják, a simítást az arra kialakított megoldásokra hagyva.”

Egy másik kiemelkedő tulajdonság a közvetlenül préselt, hatélű lapkák: „Ezeket egy rendkívül fejlett, többtengelyes préselési technológiával gyártják, ami azt jelenti, hogy ugyanazon lapka képes a lágy forgácsolásra és a mélyítésre, növelve a termék sokoldalúságát.”

A négy különböző átmérővel, mind metrikus (50-100 mm), mind colos (2-4 col) méretben, a CoroMill® MS60 kompakt, mégis átfogó választékot kínál, megkönnyítve a választást és a használatot.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában