Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

Perspektíva (20) – graphIT Kft.

A graphIT Kft. 2017. október 18-án rendezte meg éves, nyilvános PLM rendezvényét a Perspektíva (20)-at. Az idei rendezvény azért kapta a Perspektíva (20) nevet mert a hazai CAD/CAM/PLM piac meghatározó szállítója idén ünnepli a huszadik évfordulóját.

A graphIT Kft. a Siemens PLM megoldásait képviseli Magyarországon, ezért is a Siemens volt a rendezvény kiemelt támogatója és idén nem csak előadóként, de kiállítóként is jelen volt. A Fujitsu is kiállítóként szerepelt, mint a graphIT Kft. PLM megoldásaihoz preferált hardver szállítója. Idén a graphIT Kft. Quality Management üzletágával több éve kooperáló TRIGO Kft. is kiállítóként volt jelen. Az idei Perspektíva (20) rendezvényen egy Microsoft HoloLens kiterjesztett-valóság szemüveget mutattak be a látogatóknak.

A Plenáris szekcióban a megnyitó során Sallay Péter ügyvezető igazgató elmondta, hogy a mai kor kihívásai között az egyik legfontosabb, hogy a cégek lépést tudjanak tartani a globális megatrendekkel, elsősorban az Ipar 4.0-val és a digitalizációval. A graphIT Kft. már a tavalyi Perspektíva 4.0 rendezvénnyel elkezdte ezt az irányt, hogy bepozícionálja, általában a PLM és az általuk forgalmazott megoldások milyen szerepet tölthetnek be ezekbe a trendekbe és milyen értékeket adhatnak a magyarországi ipari cégek számára.

A Plenáris szekció után három szakmai szekcióban folytatódott a program. Az NX szekcióban a fő hangsúly a legfrissebb modellezési technológiákon és a gyártáson volt. Említésre méltó a bemutatásra került Konvergens modellezés, az Additív megmunkálás (3D nyomtatás előkészítés), Multifunkciós megmunkálógépek programozása és a Terv szilárdsági analízise. Végül, de nem utolsó sorban az Akusztikai szimulációval ismerkedhettek meg a szekció résztvevői.

A Solid Edge szekció témája az ST10-es verzió volt. Ez volt egyben a legújabb verzió magyarországi hivatalos bejelentése is. Ezáltal a Solid Edge szekcióban az ST10-es újdonságai kerültek bemutatásra, azok közül is olyan kiemelt dolgok, mint a Generatív tervezés, Additív gyártás, Reverse Engineering, Áramlástani szimuláció, valamint a CAM Express.

A Digitális gyártásban három fő technológiát illetve megoldást mutattak be. Az első rész a Plant Simulation bemutató volt – Szimuláljunk egy komplett gyárat! alcímmel. Majd egy Termelésütemezés rész következett Preactor módra és végül egy gyakorlatias előadás következett, aminek a témája a Virtuális üzembe helyezés a gyakorlatban. Itt egy Siemens PLC-nek és a Plant Simulation terméknek az integrációját mutatták be.

A Perspektíva (20) konklúziója az volt, hogy a hazai ipari vállalatoknak minden szinten fel kell készülnie a digitalizáció és az Ipar 4.0 kihívásaira, és ezek PLM vonatkozásában a graphIT Kft., mint a területet 20 éve, és teljes hatókörében képviselő szakértő hatékony segítséget tud nyújtani.

www.graphit.hu

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában