Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Különleges sífelvonó az ABB-től

A maga nemében elsőnek számít Svájcban az a felvonó, amelyet úgy terveztek, hogy nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtson kicsi gyerekeknek és az ülősíző mozgássérülteknek.

Egy újabb innovatív lépés az ABB számára, hogy berendezései működtetik a gyermek- és mozgássérültbarát, 6 üléses felvonót a Klosters-Madrisa hegyi üdülőközpontban, amely az egyik legnépszerűbb síparadicsomnak számít Bündnerlandban, Davos közelében.

A speciális, CS10B modellre épülő felvonót úgy alakították ki, hogy még nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtson a gyerekek és az ülősíző mozgássérült felnőttek számára. Az egyedi sífelvonó olyan testméret-felismerő vezérlőrendszerrel van felszerelve, amely a beszállás megkönnyítése érdekében a felvonóra várakozó gyerekeket és ülősízőket a felvonó magasságába emeli. Az automatikusan záródó és nyíló biztonsági keret lehetővé teszi, hogy az ülősíelő önállóan is használhassa a felvonót.

A több mint 1890 m hosszú, új Madrisa-Schaffürggli felvonó lelkét az ABB váltakozó áramú motorja és frekvenciaváltója alkotja, amely garantálja a felvonó biztonságos és energiahatékony működését. A felvonóberendezést a Garaventa/Doppelmayr, míg a vezérlést a Frey AG szállította. Az ABB villanymotorjait a finnországi Vaasa városában, a frekvenciaváltókat pedig Helsinkiben gyártották.

Az ABB által szállított berendezések a Klosters-Madrisa üdülőközpontban:

Az új schaffürggli felvonó M3BP 400 LKB 4 (630 kW) aszinkron villanymotorral és ACS 880 frekvenciaváltóval felszerelt.

A gondola-felvonó, a ziegenhüttli felvonóhoz hasonlóan, az ABB aszinkron villanymotorjával és ACS 800 frekvenciaváltóval működik.  A szivattyúállomáson az ABB ACS 880 frekvenciaváltója van beépítve.

Forrás: http://new.abb.com/hu

 

Hirdetés

További cikkek a témában