Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A TRUMPF felvásárolja a Philips lézerdiódás részlegét

A TRUMPF olyan új üzleti területekre koncentrál, mint a szenzortechnológia és az adatátvitelre használt fotonika. A kínai JFY 2013-es felvásárlása óta ez a legnagyobb akvizíció.

A TRUMPF, csúcstechnológiás vállalat a németországi Ulmban működő Photonics GmbH 100%-át felvásárolja a Philipstől. Ez a TRUMPF számára a meglévő nagyteljesítményű diódás üzleti területei mellett új piaci szegmenst nyit meg, és bővíti a termékportfólióját. A Philips Photonics lézerdiódáit használják például okostelefonokban, digitális adatátvitelre, valamint önvezető rendszerek szenzoraiban. A Photonics GmbH kb. 280 embernek ad munkát.

„Ezzel a felvásárlással új termékterületek előtt szándékozunk utat nyitni, és egy stratégiailag jelentős ponton bővíteni a meglévő termékportfóliónkat”

– mondta Nicola Leibinger-Kammüller, a TRUMPF vezetője. A felvásárlás nyomán a TRUMPF jobb hozzáférést nyer a fotonika és digitális termékszenzorok sebesen növekedő piacaihoz.

Lars Grünert, a TRUMPF csoport igazgatótanácsának új termékköréért felelős tagja, pénzügyi igazgató hozzátette:

„A Philips Photonics nagy számban foglalkoztat olyan kiemelkedő fejlesztőket, akik a fotonika területén új lehetőségeket nyitottak meg, és akik hosszú távon erősíteni fogják a kutatási és fejlesztési tevékenységünket. Velük együtt akarjuk továbbfejleszteni a fotonikai részleget.”

A TRUMPF az elmúlt 2017/18-as pénzügyi év során közel 340 millió eurót fektetett a kutatásba és fejlesztésbe. Ez 9,5 százalékos fejlesztési aránynak felel meg.

„A 2000. évben történt megalapításunk óta komoly növekedést tudhatunk magunk mögött. Világszerte több mint félmilliárd mobiltelefon használja a Philips Photonics lézerdiódás technológiáját”

– mondta Joseph Pankert, a Philips Photonics üzleti vezetője.

„Lelkesen várjuk, hogy a TRUMPF részesei legyünk. Ez biztosítani fogja, hogy a részleg egy rendkívül innovatív vállalat berkeiben növekedjen a jövőben”

– tette hozzá Pankert. A Philips Photonics székhelye a németországi Ulmban található, ahol a lézerdiódákat egy csúcstechnológiás létesítményben gyártják. Értékesítési kirendeltségei a hollandiai Aachenben és Eindhovenben, valamint a kínai Sencsenben, Sanghajban és Csingtaóban működnek. A két vállalat megállapodott, hogy nem hozzák nyilvánosságra a vételárat. A várakozások szerint a tranzakció 2019. második negyedévében fog létrejönni. A felvásárlás még hatósági jóváhagyást igényel.

A függőleges üregű felületsugárzó (VCSEL) lézerdióda esetében a fénykibocsátás a félvezetőlapkára merőlegesen történik, szemben azokkal a diódákkal, amelyeknek az esetében a fénykibocsátás a lapka egy vagy két szélén történik. A VCSEL diódák olcsón gyárthatók.

További információ: www.trumpf.com

Hirdetés

További cikkek a témában