Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Automatizált befogás RÖHM KZS központosító satukkal

Az optimalizált gyártástechnológiák és folyamatok az esetek döntő többségében, nagyobb termelékenységet biztosítanak a gyártó vállalatoknak.

Ez a megállapítás igaz a központosító satuk használata esetén is, melyekkel például kerek és szögletes munkadarabok merev befogása egyaránt lehetséges a legkülönfélébb szerszámgépeken. A befogás- és megfogástechnikában több évtizedes tapasztalattal rendelkező, Sontheim-ben található RÖHM GmbH bemutatta a továbbfejlesztett KZS központosító satuk családját. Az új kialakításnak köszönhetően számos előnnyel rendelkeznek. Többek között 6 oldalas megmunkálásra is alkalmasak. Pneumatikus vagy hidraulikus működtetéssel használhatóak. Kompakt kialakításuk és magas ismétlési pontosságuk mellett (méret függvényében 0,01-0,03 mm pl. KZS-P100 0,01mm) nagy, akár 55 kN-os szorítóerővel és 20% -kal megnövelt befogási tartománnyal, szélesebb körben alkalmazhatóak. A letörésekkel csökkentett ütközési kontúrnak köszönhetően jobb körüljárást engednek meg a forgácsleválasztás során. Az új kialakítás előnyösen hat a forgácsáramlásra az öblítéskor is. Számos, rugalmasan változtatható alkalmazási lehetőség kínálkozik, különösen a 3-, 4- és 5-tengelyes megmunkáló központokban, ahol jól kombinálhatóak különféle null-pontos befogó rendszerekkel.

A kompakt kialakítás és a magas ismétlési pontosság mellett a KZS-központosító satuk nagy, akár 55 kN-os szorítóerővel és 20%-kal megnövelt befogási tartománnyal rendelkeznek. A csökkentett ütközési kontúr az optimális forgácsáramlást segíti elő (Kép: Röhm).

Ezen a területen nyílik a legnagyobb optimalizálási lehetőség a felhasználók számára. Az új KZS központosító satuk és a Röhm null-pontos rögzítő rendszere egyaránt alkalmas automatizált folyamatokra. Mindkét készülék pneumatikusan vagy hidraulikusan működtethető, akár a szerszámgép vezérlésén keresztül. Ezért kifejezetten alkalmasak a szerszámgépek robot által támogatott munkadarab-betöltésére. Ez a kombináció nagy beállítási-idő megtakarítást tesz lehetővé: automatizált folyamatokban például egy vagy két KZS szorítóblokk helyettesítheti a nagyszámú kézi satut.

Mindez hogyan működik?

A Röhm-KZS robotkar segítségével közvetlenül a gépbe helyezhető. Ezért nem szükséges, hogy a gépkezelő a munkadarabot a gépen kívül extra szorítóeszközzel lássa el. Ezenkívül nincs szükség külön kézi leszorítóra minden egyes munkadarabhoz. A nullpontos szorítórendszerrel kombinálva a költségigényes beállítási idők jelentős mértékben lerövidülhetnek. Az ügyfelek kívánságára, akár más gyártók nullpontos rögzítő rendszereihez is illeszthetik a központosító satukat.
A felhasználók számára előnyt jelent, a rövidebb beállítási idő, a gépidő jobb kihasználása és ezáltal a lényegesen magasabb termelékenység.

A KZS precíziós ékhorgos pofa mozgató rendszere nagy szorítási erőt és a megmunkálási folyamatok magas fokú megbízhatóságát biztosítja. A továbbfejlesztett kenési rendszer, hosszabb élettartamot és hosszú időn át egyenletes befogási erőket garantál. Ez azt jelenti, hogy a szorítóblokkok nagy igényű marási műveletekhez is alkalmasak, magas forgácsleválasztási sebesség, nagy ciklusszám és pontos gyártási tűrés esetén is. Az opcionálisan integrált löketérzékelőt a szorítás vezérléséhez használhatják, ami egyben az optimális folyamatellenőrzést is biztosítja.

A módosított kialakítású KZS satukat a RÖHM Magyarországon is elérhetővé tette.

Az IPAR NAPJAI – AUTOMOTIVE 2024 kiállításon megtekinthető lesz a cég standján! Keressék a Német-Magyar Iparkamara közösségi standját.

Amennyiben bővebb információkra van szüksége, kérdezze szakértőinket vagy nézze meg honlapunkat:

www.roehm.biz


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában