Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Prototípus hegesztés beszállítóknak

2020 késő őszén megkezdi működését a Fronius International GmbH új prototípusközpontja. A felső-ausztriai Welsben található telephelyen a hegesztéstechnika-gyártó a jövőben már nemcsak egyedi, ügyfelek számára készült megoldásokat készít az illesztési technológia területén, hanem kissorozatban prototípus-készítési szakaszhoz szánt alkatrészeket is hegeszt majd.

Az elektromobilitáshoz hasonló trendek miatt újfajta alkatrészek jönnek létre, melyek ugyanakkor új kihívásokat jelentek a gyártásban, például, ha speciális illesztéstechnikai tudásra van szükség. Az ehhez szükséges berendezések különösen a prototípus-gyártás területén jelenthetnek befektetési kockázatot.

„A beszállító vállalatokkal való közös munka során az elmúlt években felismertük, hogy a prototípusok készítése fontos, de ügyfeleink számára bizonytalansággal járó kérdés. Ezért úgy döntöttünk, hogy támogatjuk őket ebben”

– indokolja a döntést Harald Scherleitner, a Fronius Perfect Welding üzletágának kereskedelmi vezetője.

A megoldásokat kínáló vállalat felé vezető út fontos stratégiai lépéseként a Fronius Perfect Welding a jövőben az ügyfelek kívánságára prototípusokhoz való alkatrészeket fog hegeszteni. Így az ügyfeleknek nem kell saját prototípus-központba beruházniuk, azonkívül a Fronius teljes hegesztési szaktudása is rendelkezésükre áll. Wolfgang Scherleitner, a prototípus-központ vezetője így folytatja:

„Ügyfeleinknek folyamattechnikai támogatást nyújtunk, és nálunk, házon belül fejlesztjük ki a speciális alkatrész esetében az ideális hegesztési megoldást. Amikor végül megkezdődik az alkatrész sorozatgyártása, fővállalkozóként a szükséges hegesztőrendszereket is közvetlenül le tudjuk szállítani.”

A Fronius prototípus-központja ez év novemberének elején megkezdi a működést.

További információk: https://www.fronius.com/hu-hu/hungary

Hirdetés

További cikkek a témában