Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Járműtesztelés Indianapolisban

Az Allison Transmission a közepes- és nagy teherbírású haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója, valamint a haszongépjárművek számára készülő meghajtások szállítója, beleértve az elektromos hibrid és a teljesen elektromos rendszereket is, nemrégiben megnyitotta új központját a Járművek Környezeti Tesztelésére (VET).

A létesítmény célja, hogy abban egész éven át folyamatosan végezhessenek teszteket megismételhető környezeti és használati körülmények biztosításával, így lerövidítve a termékfejlesztés idejét és támogatva az iparági innovációt.

„Ez a létesítmény kiválóan szemlélteti az iránti elkötelezettségünket, hogy minél előbb megismertessük az új termékek fejlesztése során használt technológiákat és csökkentsük azok piacra kerülésének átfutási idejét.”

– mondta Randy Kirk az Allison Transmission termékfejlesztéséért felelős alelnöke. „A VET-központ lehetővé teszi a hagyományos és az alternatív üzemanyag meghajtású, valamint az elektromos járművek gyors termékfejlesztését, ezáltal az Allison és annak vásárlói részére hatékony és célravezető eszközt jelent az innováció és az együttműködés megvalósításához.

Az 5500 négyzetméteren (60.000 négyzetláb) elterülő létesítmény otthont ad egy forró, vizes, teszt-kamrának, egy hideg, vizes, teszt-kamrának, és két fékpaddal felszerelt környezeti kamrának, melyek a felhasználási módozatok és környezeti körülmények széles skáláját tudják szimulálni, mínusz 12 °C -tól 52°C hőmérséklettartományban (54-125 Fahrenheit), valamint a tengerszint feletti magasságot 5500 méterig (18.000 láb) csakúgy, mint a szimulált dőléseket és egyéb közúti feltételeket. A VET-központ tesztelni tudja a legtöbb közúti, terepes, valamint kerekeken gördülő katonai járműtípust, tesztelhető benne a meghajtások széles skálája is, úgy a hagyományos, mint az alternatív üzemanyaggal meghajtott, az elektromos hibrid, és a teljesen elektromos, valamint a hidrogén üzemanyaggal hajtott üzemanyagcellás járművek is. A központ az Allison Transmission globális központjának területén, Indianapolisban található, s az egyetlen ilyen létesítmény a Közép-Nyugaton. Ugyanakkor egyedülálló abban a tekintetben, hogy ilyen széles spektrumon kínál közös tesztelési lehetőséget.

„Nagy örömünkre szolgál ez a létesítmény, mely vásárlóinknak és partnereinknek sokoldalú lehetőséget kínál arra, hogy teljes-járműves teszteket végezzenek úgy, hogy megismételhetők az környezeti és használati körülmények. Mindezt egyetlen, központi helyszínen érhetik el, ami lehetővé teszi számunkra, hogy új és innovatív technológiákat és járműrendszereket hozzanak be a piacra gyorsabban és hatékonyabban, mint eddig. A mi iparágunk játékosainak ez konkrét versenyelőnyt jelent, minthogy az ipart az innováció vezérli.”

– mondta Rohan Barua, az Allison Transmission észak-amerikai értékesítésért felelős alelnöke.

A VET-központ létesítményei azonnali kiértékelést és feleletet adnak kontrollált körülmények között, ami biztosítja, hogy a megkívánt működési körülmények izolálhatók, tesztelhetők és megismételhetők valós időben. Ez a képesség az Allison és partnerei számára egyedülálló előnyt biztosít az új termékek fejlesztése során.  A VET-központ támogatja mérnökeinket, gyártó-partnereinket, a felépítmény-gyártókat, beszállítókat és flotta-tulajdonosokat, hogy megújítsák járműveiket, optimalizálják teljesítményüket és felgyorsítsák azok piacra kerülését. Teszi mindezt azáltal, hogy biztonságos és magabiztos tesztelésre ad lehetőséget egyetlen, a környezetet kontrolláló és az évszakoktól függetlenített helyszínen.

További információért a VET-központról kérjük keresse fel a http://www.allisontransmission.com/VET

Hirdetés

További cikkek a témában