Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Digitális átalakítás, Intelligens ellátás

Intelligens ellátás – Az ABB új megoldásokat mutatott be a Kínai Nemzetközi Ipari Vásáron az okos gyártás és az intelligens egészségügyi ellátás fejlesztésére.

Az ABB olyan új, digitális és robotikai automatizálási termékek, megoldások és szolgáltatások széles körét mutatta be a 2020-as Kínai Nemzetközi Ipari Vásáron (CIIF 2020. november 1-5. Shanghai), amelyek az ügyfelek számára nagyobb rugalmasságot biztosítanak, és segítenek nekik alkalmazkodni a gyártás új kihívásaihoz.

„Az automatizálás még soha nem volt annyira időszerű és fontos, mint napjainkban, amikor a technológia határainak kitolásával dinamizáljuk és alakítjuk át az iparágakat, és az egy tucatnál is több robotikai termékünkkel és megoldásunkkal az ügyfeleink alkalmazkodhatnak a gyorsan változó ipari tendenciákhoz,”

– nyilatkozta Sami Atiya, az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletágának vezetője.

A jövő kórháza

Az ABB bemutatta a jövő kórházával kapcsolatos vízióját, és a vásár látogatói megismerhették a kórházak számára tervezett Robotic Pharmacy automatizálási rendszert, valamint azt az orvosi laboratóriumokban alkalmazható, kollaboratív robotikai rendszert, amelyben az ABB kétkarú, együttműködő robotja, YuMi a labor dolgozói között végzi a pipettázást, a folyadékok kezelését, a receptúrai gyógyszerkészítési folyamatokat és a mikrobiológiai kultúratenyésztési feladatokat.

A rugalmas Robotic Pharmacy automatizálási rendszert az ABB a Shanghai Seventh People’s Hospitallal együttműködve fejlesztette ki. A Robotic Pharmacy az ABB Miniload robotjára és 3D-s ömlesztett áruk válogatási/komissiózási megoldásokra épülő, kórházi patikák, gyógyszerkiosztók számára kifejlesztett robotikai interlogisztikai megoldás.

A telepítési környezet igényei szerint könnyen bővíthető, moduláris rendszerű Robot Pharmacy két gyógyszerész feladatait képes elvégezni. A gyógyszerek tárolásával és kigyűjtésével kapcsolatos feladatokat az IRB 2600-ra alapozott MiniLoad robotrendszer végzi, míg a 3D-és látással és mesterséges intelligenciával felvértezett IRB 1200 a receptek szerint válogatja és osztja ki a gyógyszereket.

A jövő járműve

Az ABB több, a gépjárműgyártáshoz kifejlesztett intelligens terméket és technológiát mutatott be, köztük járműelektronikai összeszerelési alkalmazást, minőségellenőrzési megoldást és az új, innovatív PixelPaint alkalmazást. A PixelPaint tintasugár alkalmazásával kiküszöböli a festék nem kívánt felületre történő felhordását, lehetővé teszi a kéttónusú festék alkalmazását, valamint egyedi designok egy menetben történő kivitelezését maszkolási technikák nélkül is, aminek köszönhetően az egyedi igényekre szabott festési folyamatot 50%-jal gyorsabbá és fenntarthatóbbá teszi.

A jövő gyára

Az ABB a közönség elé tárta digitális megoldásait, amelyek növelik a teljesítményt, és segítik a hagyományos iparágak digitális átalakítását. Az ABB digitális élményközpontjának látogatói felfedezhetik, hogy az ABB Ability hogyan teszi lehetővé az ügyfelek számára az adatok biztonságos integrálását, azok kombinálását szélesebb körű ipari adatokkal, a ‘big data’ és előrejelző elemzések alkalmazását, illetve hogyan generál olyan elemzéseken alapuló információkat, amelyek elősegítik teljesítmény és termelékenység javítását.

Az ABB Kínában folytatott üzleti tevékenységének újabb fejezetét jelenti, hogy a vállalat egy új beruházás keretében, Sanghajban megépíti a „Jövő Robotikai Gyárát”. A legmodernebb gyártási technológiát, öntanuló gépeket, digitális és kollaboratív megoldásokat ötvöző gyár kitolja az automatizálás határait, és a következő szintre emeli a rugalmas gyártást. A gyártási és kutatási létesítmény, amely egyben a világ legkorszerűbb automatizált és rugalmas robotikai gyára lesz, a tervek szerinti 2021-ben kezdi meg működését.

Hirdetés

További cikkek a témában