Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Digitális megmunkálás egyszerűen

A Sandvik Coromant felfedezi a digitális megmunkálási megoldásokat

A legkisebb gyártási hiba is magas költségekkel járhat. Ennek megelőzésére a fémforgácsolási vezető Sandvik Coromant olyan digitális megmunkálási megoldást kínál, mely „szemet és fület” ad a műhelyeknek. Az innovatív szoftvert és a hálózatba kapcsolt szerszámokat tartalmazó CoroPlus ® kínálatával lehetővé válik a gépet, a szerszámokat és az alkatrészeket érő károk optimalizálása és megelőzése, ugyanakkor pedig a nem kívánt gyártásleállások megszüntetése.

A digitalizálás számos lehetőséget nyit meg, melyek legyőzik a kihívásokat, minimalizálják a forrásvesztést, az idő- és adatveszteséget és nyereségesebb működést tesznek lehetővé. A gyártási folyamatok sikeres digitalizációjáért a gyártónak lépésről lépésre kell haladniuk, az elérhető erőforrásoknak megfelelően. A CoroPlus ® révén a Sandvik Coromant az értéklánc minden egyes elemére megoldást kínál, a tervezéstől és kialakítástól a hálózatba kapcsolt gépekig és a folyamatfelügyeletig.

A CoroPlus® révén a Sandvik Coromant az értéklánc minden egyes elemére megoldást kínál, a tervezéstől és kialakítástól a hálózatba kapcsolt gépekig és a folyamatfelügyeletig.

Digitális megoldások és hálózatba kapcsolt szerszámok

A digitális megoldások jelentős mértékben hozzájárulhatnak a tervkészítési és előkészítési folyamatokhoz, programozáshoz, valamint a szerszám- és költséggazdálkodáshoz. A megmunkálási módszertől, az anyagtól és a géptől függően a Sandvik Coromant CoroPlus ® Tool Guide megoldása egyetlen kattintásra képes szerszámokra és forgácsolási adatokra vonatkozó javaslatokat adni.

Továbbá a CoroPlus ® Tool Library, a digitális szerszámadatbázis révén már nem szükséges katalógusokban vagy weboldalakon kutatni a megfelelő szerszámadatok után. A könyvtár hozzáférést biztosít a digitális szerszámváltozatokat tartalmazó katalógusokhoz, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes szerszámokat vigyenek át számítógéppel támogatott gyártási (CAM) rendszerükbe. Ennek köszönhetően jelentősen csökken a forgácsolószerszámok összköltsége.

A Coromant Capto ® Plus segítségével a Sandvik Coromant a Coromant Capto hajtott szerszámtartók megelőző karbantartására kínál megoldást esztergákon.

Ha megmunkálásról van szó, a Silent Tools™ Plus fúrórudak és a Coromant Capto ® Plus szerszámtartók okos, érzékelő alapú megoldást kínálnak, mely a szakértelmet és a gyártási adatokat kombinálva segíti a termelékenység növelését. Nagy igény mutatkozik a gép-gép vagy szerszám-gép közötti kommunikációt megvalósító megoldásokra, mivel ez képezi a folyamatadatok elemzésének és intelligens felhasználásának az alapját.

A CoroPlus ® Machining Insights megoldás adatokat gyűjt, segít a probléma azonosításában, és kellő betekintést nyújt a probléma megoldásához szükséges lépésekbe. Így elérhető a zökkenőmentes átmenet a digitális munkafolyamatba és az Ipar 4.0 technológiába.

A CoroPlus ® kínálata a digitális gyártási intelligencia gyártási folyamatokba történő integrálásának különböző módjait teszi lehetővé, támogatja az egyszerű és gyors folyamatoptimalizálást és maximalizálja a gépkihasználtságot és a nyereséget, mindezt nagy volumenű befektetések és a folyamatok módosítása nélkül.

Sandvik Coromant bemutatása:

A Sandvik nemzetközi ipari vállalatcsoport részeként a Sandvik Coromant vezető szerepet tölt be a szerszámgyártás, a megmunkálási megoldások és szaktudás terén, melyek elősegítik a fémmegmunkáló iparág jelenlegi és elkövetkezendő korszakában olyannyira nélkülözhetetlen ipari szabványok és innovációk létrejöttét. A továbbképzésben nyújtott támogatás, a jelentős K+F beruházások és a szoros partnerkapcsolatok elősegítik a megmunkálási technológiák fejlődését, amelyek változást hoznak a gyártás jövőjébe, továbbá meghatározzák és ösztönzik azt. A Sandvik Coromant több mint 3100 szabadalommal rendelkezik világszerte, több mint 7900 alkalmazottat foglalkoztat és 150 országban képviselteti magát.

További információk: www.sandvik.coromant.com

A témához kapcsolódva ajánljuk hatékony és gyors acélfúrásról szóló cikkünket.

Hirdetés

További cikkek a témában