Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Brother újdonságok 2022

Új megmunkálóközpont és megújult gép-sorozatok

Új modellek – Ez az év igen mozgalmas a Brother háza táján: egyrészt új, hiánypótló géppel bővült a termékpaletta, másrészt számos eddigi modell is megújult.

A Brother termékkínálatában megjelent a Speedio U500Xd1 univerzális 5 tengelyes kompakt megmunkálóközpont és már a D00 vezérlővel valamint még hatékonyabb kivitelezéssel érhetőek el, illetve az M sorozatban megjelent a szimultán 5 tengelyes verzió is. Ezek a modellek az új technológiáknak köszönhetően kiemelkedő energiahatékonysággal bírnak, mely különösen vonzó tényező, főként a napjainkban tapasztalható energiaköltségek mellett.

Pár szó a már régen várt új modellről a Speedio U500Xd1-ről. Egyik legnagyobb újdonsága, hogy 500 mm átmérőjű billenőasztallal rendelkezik, míg ez a paraméter a hasonló gépeknél 350 mm. További előnye, hogy a helyigénye kisebb, mint más modelleknél, ugyanakkor a nagy sebességű, nagy pontosságú billenő körasztallal révén a sebesség és a pontosság továbbra is garantált.

Speedio M200Xd1

A gép 5 tengelyes, mely lehetővé teszi a műveletek, folyamatok 1 gépen belüli integrálását.

A megmunkálóközpont akár 28-as szerszámtárral is elérhető, míg a méretben hasonló gépeknél csak 14-es vagy 21-es opciók vannak.  A löket: X: 500 mm, Y: 400 mm, Z: 300 mm, és akár 70 bar orsón keresztüli hűtés is biztosított. Természetesen már ez a modell is az új D00 vezérlővel rendelkezik, így számos felhasználóbarát funkció könnyen és gyorsan elérhető a kezelő számára, úgy, mint:

 • érintőképernyő,
 • QWERTY billentyűzet (monitoron),
 • többsoros MDI parancsok beírása,
 • memóriabővítés,
 • jegyzettömb, számológép és fájl nézegető (pdf),
 • ATC monitoring (szerszám megfogás figyelés),
 • motor szigetelés mérése.

Az M sorozat újdonsága a szimultán 5 tengelyes verzió az M200Xd1 5AX modell. Óriási előnye, az 5 tengely a kis kompakt mérete „ellenére”. A gép még jobb minőséget és csökkentett megmunkálási időt biztosít. Kiemelkedő energiahatékonyságát az alábbiaknak köszönheti:

 • a magas hatékonyságú motoroknak,
 • az optimalizált levegő felhasználásnak.

Elérhető automata adagoló (BV7-870) és tároló rendszerrel (B-Stocker). A már jól bevált és közkedvelt palettacserélős R és a függőleges gyors S megmunkálóközpont-sorozat is megújult, ezek a modellek is már az új D00 vezérlővel érhetőek el, illetve újdonság, hogy akár 28-as szerszámtárral és 70 bar orsón keresztüli hűtés is megjelent opcióként.

 • R-sorozat új modelljei: Speedio R450Xd1 és Speedio R650Xd1 
 • S-sorozat új modelljei: Speedio S300Xd1, Speedio S500Xd1 és Speedio S700Xd1

www.eszterga.hu

Hirdetés

További cikkek a témában