Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Ismét Ipar Napjai, ismét egy Nagydíjas termék az M+E standon

Ha május, akkor Ipar Napjai vagy Mach-Tech kiállítás a Hungexpon, ahol természetesen – mint minden évben a kezdetektől – az M+E is részt vesz.

Idén olyan újdonságokkal készülünk, mint a Brother Speedio U500Xd1 modellje, mely idén tavasszal debütál Európában, vagy az Ipar Napjai 2023 Nagydíjas Sugino folyadéktisztító egység. Ebben az évben a Mitsubishi SG12S tömbszikrája mellett egy ROMI ferdeágyas eszterga (GL300M), valamint az Okamoto ACC63SA1 egyik kisméretű síkköszörűje kerül kiállításra, és látványosan megjelennek a Filtermist olajköd elszívó egységei is.

Először pár szó a Nagydíjas termékről, ami természetesen működés közben is megtekinthető lesz standunkon. A Sugino JCC-HM2 mikrobuborékos folyadéktisztító egység eltávolítja a finomszennyeződéseket és olajat a folyadékokból. Széleskörűen használható a vízben oldódó tisztítófolyadékoktól az olaj alapú hűtőfolyadékokig. Használata nagymértékben növeli a folyadékcsere ciklusának idejét, így csökkenti a folyadékcsere költségeit. Emellett javítja a gyártott alkatrész tisztaságát, a megmunkálás pontosságát, így a minőséget. Valamint védi a nagynyomású szivattyút, így biztosítva alacsonyabb karbantartási költséget. Óriási előnye, hogy csökkenti a kellemetlen szagokat, baktériumokat, javítja a munkakörülményeket. Összességében kis mérete (550x390x370 mm) miatt is egy nagyon kompakt és hatékony megoldás a fent említettekre.

A Brother Speedio U500Xd1 5 tengelyes univerzális kompakt megmunkálóközpont egy várva várt modell. A helyigénye kisebb, mint más modelleké, és emellett egy nagy sebességű, nagy pontosságú billenő körasztallal rendelkezik, így a sebesség a pontosság továbbra is garantált. Mindemellett nagyobb a munkatér: ø500 mm, szemben a „normál” gépeknél ø350 mm. További előnyei: a 28-as szerszámtár (opció) – hasonló szélességű gépeknél 14-21-es szerszámtár van -, és az akár 70bar orsón keresztüli hűtés (szintén opció). Löketek /X,Y,Z/: 500 mm / 400 mm / 300 mm. Természetesen az új D00 vezérlővel érhető el.

ROMI GL300M ferdeágyas eszterga

ROMI GL300M ferdeágyas eszterga

ROMI népszerű, már kiforrott GL ferdeágyas esztergasorozatát egy 300M verzió képviseli majd, amin egy látványos alkatrész megmunkálás kerül bemutatásra.

A Mitsubishi-től az elmúlt években huzalos szikraforgácsolót állítottunk ki, idén egy új, D Cubes vezérlős tömbös verzióval készülünk. Az SG12S modell szintén munka közben tekinthető meg majd standunkon. A továbbfejlesztett generátor-optimalizálásnak köszönhetően kisebb mértékű kopás és hatékonyabb megmunkálás érhető el mind grafit, mind réz elektróda használata esetében. További újítás: a megmunkálási mélység függvényében automatikusan szabályozza az elektróda kiemelési mértékét, ami szintén gyorsítja és hatékonyabbá teszi folyamatot.

Okamoto ACC63SA1 síkköszörű

Okamoto ACC63SA1 síkköszörű

Idén – hosszú évek eltelte után – ismét lesz köszörű a standon, mégpedig az Okamoto ACC63SA1 síkköszörűje. 2 db V alakú prizmával, ami megvezeti a X irányú elmozdulást, így biztosítva stabil merevséget, megfelelő kenésrendszert, ez így hosszú távon jó és biztos megoldást nyújt. Ez egy tovább fejlesztett változata a GX sorozatnak, azaz kapott egy újabb fejlettebb vezérlőt, ahol különböző beépített kőlehúzó ciklusok vannak, bizonyos profilköszörülési lehetőségekkel. LCD érintőképernyője megkönnyíti a felhasználást, a vezérlő könnyű kezelést tesz lehetővé, különböző gépi ciklusok és köszörülési technológiák kiválasztását is biztosítja. A főorsó invertes hajtású, ami elősegíti a megfelelő köszörülési fordulatszám kiválasztását. A keresztszán mozgásának vezérlése is könnyebb, kimondottan felhasználóbarát.

Ugyan kiegészítő termékként szoktuk emlegetni, de ma már egyre nagyobb hangsúlyt és szerepet kapnak a Filtermist olajköd elszívó egységei, a tisztább levegő jegyében. Különböző elszívó képességű egységei széleskörű megoldást nyújtanak az üzemekben keletkezett olajköd elszívására. Hogy mi is kicsit „hozzájáruljunk” ehhez, a kiállításon az egységek 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Szeretettel várunk mindenkit standunkon: A pavilon 207D!

www.eszterga.hu


Az Ipar Napjai Nagydíjas Sugino JCC-HM2 mikrobuborékos folyadéktisztító egység, és más újdonságok megtekinthetők május 16-19. között a Hungexpo, az M+E Standon: ’A’ pavilon 207D


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában