Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Az SKF integrált online állapotfelügyeleti megoldásai

A potenciálisan termelékenység-, termelés- és bevételkiesést okozó, nem megfelelően működő berendezésekhez az SKF egy korszerű fejlesztésű online állapotfelügyeleti rendszert ajánl, amely már jóval a meghibásodás előtt felismeri a géphibára utaló jeleket.

Az állapotalapú karbantartás lehetővé teszi a kritikus rendszerek működésének valós idejű nyomonkövetését annak érdekében, hogy már a kialakulásuktól kezdve azonosítani lehessen a mozgó alkatrészek esetleges kopását vagy hibáját. Ez a proaktív megközelítés lehetővé teszi a vevők és a végfelhasználók számára a karbantartási feladatok rangsorolását a problémák időben történő kezelése érdekében.  A váratlan meghibásodások elkerülése és a szerviz- vagy javítási időközök tervezett ütemezése jelentős költségmegtakarítást eredményez, csökkenti a karbantartási költségeket, maximalizálja az eszköz rendelkezésre állását és ebből következően a teljesítményt. Ezenkívül a hagyományos megelőző karbantartási módszerekkel összehasonlítva az állapotalapú karbantartás kiküszöböli a felesleges vizsgálatokat és az ezek miatt elrendelt szükségtelen állásidőt.

Bár az állapotalapú és az előrejelző karbantartási programok előnyeit széles körben elismerik, a berendezések teljesítményoptimalizálására kifejlesztett programok teljes üzleti értékének kiaknázása bonyolult és költséges folyamat lehet.

Állapotfelügyeleti rendszer

Az SKF integrált online állapotfelügyeleti rendszerei egyszerű és költséghatékony megoldást kínálnak a működés optimalizálására, valamint az üzemeltetési és karbantartási költségek csökkentésére. Ezeket a rendszereket számos szolgáltatás támogatja, beleértve a távdiagnosztikát, valamint a rezgés- és kenéselemzést.

Átfogó tapasztalatot szereztünk az állapotfelügyelet terén, és rendelkezünk a szükséges know-how-val a megbízható és robusztus rendszerek létrehozásához. A vevők állapotfelügyelettel kapcsolatos igényeinek meghatározásától kezdve a rendszerek specifikációján át a végső vizsgálatokig és az üzembe helyezésig minden lépésnél támaszkodhat az SKF-re.

A távdiagnosztikai központban végzett SKF szolgáltatások magukban foglalják az adatelemzést, a diagnosztikát és a berendezések állapotára vonatkozó jelentést. A legújabb és leginnovatívabb technológiát és műszereket alkalmazzuk az állapotfelügyelethez, az eszközdiagnosztikához, eszközgazdálkodáshoz és karbantartáshoz. Ez lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy értékes – alkatrész-, gép- vagy üzemi szintű – információkhoz jussanak, és költséghatékony szolgáltatásokat nyújtsanak a berendezések állapotának fenntartása, valamint a forgóberendezések fokozott teljesítménye és megbízhatósága érdekében.

Rezgéselemzési szolgáltatás

A túlzott rezgés számos költséges problémát okozhat, például energiaveszteséget, minőségcsökkenést, alacsony gyártási sebességet és munkakörnyezeti problémákat. Ahhoz, hogy megfelelő intézkedéseket lehessen tenni a túlzott rezgés ellen, meg kell ismerni a berendezés rezgési tulajdonságait. Ehhez elengedhetetlen, hogy megtaláljuk a problémák kiváltó okait, és megértsük, hogy egy intézkedés hogyan befolyásolná a berendezés rezgési tulajdonságait az adott terhelés mellett.

A végfelhasználók támogatására az SKF olyan strukturális rezgéselemzési szolgáltatást kínál, amely ötvözi a szakértelmet és a korszerű mérőberendezéseket. Ez a szolgáltatás magában foglalja mind az üzem közbeni alakváltozás elemzését (ODS), mind a modális elemzést. A mérések során az SKF képzett mérnökei többcsatornás eszközöket használnak az egyidejű adatgyűjtéshez az adatok megjelenítésére, elemzésére és dokumentálására szolgáló eszközökkel együtt.

A berendezés mozgásait az adott üzemi körülmények között mérjük. Ez lehetővé teszi számunkra a berendezés különböző pontjainak vizsgálatát (amplitúdó és fázis), valamint a gép mozgásmintáinak meghatározását, így megérthetjük a váratlan rezgések okait. A jellemző mérések és tevékenységek közé tartozik a berendezés és a szerkezet vizuális vizsgálata, kezdeti adatgyűjtés (spektrum, idő és fázis), a rezgésadatok elemzése, a gép kialakításának és szerkezetének kiértékelése, numerikus szimulációs modellek kidolgozása, ODS rezgésadatok gyűjtése és animációja, valamint a kiegészítő mérések és elemzések. A megrendelőnek küldött jelentés tartalmazza a strukturális rezgéselemzés eredményeit és a javaslatokat.

Napjainkra elengedhetetlenné vált, hogy a termelés szempontjából kulcsfontosságú berendezések állapotát nyomon kövessük. Ehhez kínál az SKF testreszabottan az Ön alkalmazásához illesztett megoldásokat. Amennyiben szeretné ezek segítségével magasabb szintre emelni berendezései előjelző, állapotalapú karbantartását, tekintse meg weboldalunkat vagy keresse kollégáinkat részletes tájékoztatásért.

www.skf.com


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában