Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

Bezár a váci IBM, Mexikóba költöznek

A nagy amerikai cégcsoport leányvállalata, az IBM Data Storage Systems (DSS) Kft. jogutód nélkül szűnik meg. Hogy hány emberről van szó, azt nem közölték.

Bezárja az IBM váci, tárolószervereket gyártó üzemét – értesült a Telex, amelynek egy forrása azt is jelezte, hogy a cég korrekten jár el mindenkivel, az alkalmazottak nagyjából augusztus végéig tudják meg, hogy meddig maradnak. A gyártást a cég teles egészében Mexikóba helyezi át.

Az IBM jelezte:

“a váci gyártó létesítményt bezárjuk, de az alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítjuk, és otthonról fognak dolgozni.”

A cég válasza szerint mivel a vállalat éles piaci versenyben vesz részt, valamennyi telephelyük és üzleti egységük munkatársainak számát bizalmas információként kezelik, így arról nincs információ pontosan hány embert érint a bezárás.

“A munkavállalók – az illetékes üzemi tanáccsal/szakszervezettel folytatott megbeszéléseknek megfelelően – olyan végkielégítési csomagban részesülnek, amely megfelel az iparági szabványoknak és a jogszabályi előírásoknak. A javasolt végkielégítési csomag konkrétumait nem hozzuk nyilvánosságra”

– írta az IBM.

A hazai Opten céginformációs rendszere szerint az IBM DSS 2022-ben 12,2 milliárd forintos forgalom mellett 606 millió forintos adózás előtti nyereséget ért el, és 448 fős létszámmal dolgozott. A cég a megelőző két évben még bőven 30 milliárd forint feletti forgalomról és milliárdos nyereségről tudósíthatott.

Forrás: napi.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában