Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Nagy teljesítményű sokoldalú eszköz

A Vario-X Controllerrel a Murrelektronik robusztus és megbízható ipari PC-t kínál a termelés és gyártás területén való nagyigényű alkalmazásokhoz.

A Murrelektronik Vario-X készüléke egy modulárisan kifejlesztett automatizálási rendszer, amely az érzékelőket és aktuátorokat periférikusan hozza a közvetlen gépi környezetbe, és rugalmas, méretezhető megoldást kínál minden alkalmazáshoz. A Vario-X Controllerrel a Murrelektronik egy nagy teljesítményű és sokoldalú ipari PC-t fejlesztett ki, amely decentralizált vezérlőként – akár egy gép központi elemeként – alkalmazható, vagy akár egy magasabb szintű vezérlőhálózatba integrálható. A különféle fizikai interfészek mellett a kommunikációs protokollok széles skáláját is kínálja. Az IP67-es védelmi osztálynak köszönhetően közvetlenül a gépre telepíthető, ami viszont lehetővé teszi a modern decentralizált és kapcsolószekrény nélküli telepítési koncepciókat.

Sokoldalúan használható

A Vario-X vezérlő nagy teljesítményű négymagos CPU-jával eredményes, amely rövid ciklusidőket és nagy mennyiségű adatkezelést tesz lehetővé. A CODESYS V3 PLC funkcionalitásának köszönhetően a Vario-X Controller önállóan veheti át a gépek és rendszerek irányítását. Az EtherCAT Master funkció lehetővé teszi a terepi eszközök, például meghajtók vagy I/O modulok nagy teljesítményű csatlakoztatását. A Vario-X Controller a PROFINET vagy az EtherNet/IP interfész eszközökön keresztül integrálható magasabb szintű vezérlőrendszerekbe. Ez azt jelenti, hogy a gépmodulok egymástól függetlenül automatizálhatók a Vario-X vezérlővel, amelyek aztán a magasabb szintű vezérlésen keresztül kommunikálnak egymással.

A vizualizációk létrehozhatók a CODESYS V3-ban, és WebVisu-ként jeleníthetők meg bármely helyi vagy távoli kijelzőn és operációs eszközön, például HMI-n (ember-gép kezelői felületen), okostelefonon, táblagépen vagy PC-n. A független Gigabit Ethernet interfészek lehetővé teszik a biztonságos felhőkapcsolatot is. A Vario-X vezérlő nem csak EDGE átjáróként használható, hanem EDGE vezérlőként is átveheti az adatok előzetes feldolgozását és a kommunikációt az érzékelőtől a felhő felé. Eközben beépített prediktív karbantartási érzékelők figyelik a Vario-X rendszer állapotát.

www.murrelektronik.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában