Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

WEDCO Tool Management

A Tool Management, mint szerszám gazdálkodás, illetve a szerszámkiadó automaták a szakmai mindennapok része, és a legtöbb olyan gyártás fix pontja, ahol folyamatszervezés optimalizálással foglalkoznak.

A szerszámköltségek mutatják a tényleges szerszám felhasználást, és legtöbbször ez az optimalizálás célja.  Az indirekt szerszámköltségeknek az a hátránya, hogy nehezen látható, kimutatható mennyiségileg. Egy gyenge szervezettségű szerszámgazdálkodásnál könnyen eljátszható a technológiában és szerszám optimalizálásban elért közvetlen megtakarítás. Így a következő folyamatokkal írhatóak le a legkönnyebben a közvetett szerszámköltségek.:

  • Rendelési folyamat rendeléssel, megbízás rögzítése, számla ellenőrzése és könyvelése,
  • A személyzethez kötöttség a beszerzésnél, a raktári beérkeztetésnél, a szerszám kiadásnál és a készenléten tartásnál,
  • Raktár költségek a raktárkészlet kamataival együtt, különösen a kis forgalmat bonyolító tételeknél, az aktuális raktárkészlet hiányos átláthatósága, hiányos ismeretek a termékekre vonatkoztatott szerszámkészletről.

Különösen több műszakos üzemnél okoznak hiányzó szerszámok által létrejövő gépleállások, nem tervezhető költségeket. Alapvetően minden szerszámgazdálkodásnak (Tool Management) ugyanaz a célja. Szervezeti hiányosságok minden vállalkozásban ismertek, javulás eléréséhez a napi tennivalók melletti lépések bevezetésére is szükség van. Közepes méretű vállalkozásoknál, a munkafolyamat megszakítása 22%-ban a szerszám hiányra vezethető vissza. Előkészítők, a munkaidejük több mint felét, gépkezelők akár 20%-át is szerszámok keresésére fordítják, ez a továbbiakban a gépek kihasználtságát kerek 7%-al csökkenti.

És épp itt lép be a Wedco Tool Management-je a képbe.

A legtöbb Tool Management Projektben a szerszám sokféleség 30%-al , a raktár forgóeszköz készlete 18%-al volt csökkenthető. Ezáltal a teljes szerszám felhasználás kétjegyű nagyságrenddel  lett alacsonyabb.

Hogyan is jutunk el egy Tool Management Projektig? Egy vállalkozás szakmai csoportjai megadják az adatokat egy analízishez, ami az alkatrészhez szükséges szerszámok tulajdonságait és azok specifikációt állítja szembe egymással. Itt születnek az első ötletek egy alkatrész-, folyamat optimalizáláshoz, az első lehetséges helyettesítés-kiváltás végrehajtásához. Ennek az alapja egy szolid tanácsadás, az első optimalizálási lépések megvalósításához. Minden optimalizálás célja, „az alkatrészenkénti szerszámköltség, szerszám vételezésen keresztüli“ mérése. És épp itt kerül bevetésre a WEDCO „Tool Manager“. Ő analizálja a vevővel közösen a teljes szerszámozást. Hozzávéve az alkatrészfüggő folyamatok átvilágításához a szerszám körforgást.  A vizsgálat adja az alapját annak, hogy hol az átmenet az optimalizálásnál a költségcsökkentéshez. A szerszámok és a tervezet fogyás meghatározása szolgál alapul a szerszámkiadó automatához. Ennek alapján kerül összeállításra és a vevő rendelkezésére bocsájtva.

Innen a Wedco veszi át a Tool Management logisztikáját és helyezi Konszignációs raktárra az előzőleg kiválasztott és meghatározott mennyiségű szerszámokat, amik 24 órán keresztül a hét minden napján rendelkezésre állnak. A WEDCO naponta ellenőrzi a készletet, amiről automatikus jelentést kap a rendszertől, ha egyes típusok elérték a jelentési szintet. A folyamatos ellátás érdekében területi képviselőink automatikusan, a lehető leggyorsabban feltöltik a készletet, hogy a folyamatos szerszámellátás garantált legyen. Mindez a háttérben történik, a vevői oldalról mindennemű tevékenység, beszerzési és logisztikai igény nélkül.

A Wedco teljesítése és a Vevő előnyei:

A Wedco felel az állandó raktár készenlétről,

A felhasználandó szerszámok Diszpozicionálása és rendelése,

szerszámraktár kezelése, a beállított szerszámok kiszállítása a végfelhasználási pontra,

a szerszámok folyamatos optimalizálása,

a Vevő összpontosíthat a fő tevékenységére,

Költségmegtakarítás az optimalizált folyamatok által,

Rögzített árak a szerződött időre,

A kötött tőke csökkentése,

Költség átláthatóság az egyértelmű költséghelyek által,

Havi elszámolás a fogyásösszesítés alapján.

A WEDCO Tool Manager célkitűzése a munkadarab költség csökkentése. Nemzetközi Projekt tapasztalatunk ad nekünk alapot, önt hozzáértő tanáccsal ellátni, és közösen a költségeit csökkenteni.. Előtérben a szolgáltatással.

www.wedco.at

wedco

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában