Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Adj szupererőt teherautóidnak az AGM technológiával!

A legújabb AGM technológiát alkalmazó VARTA ® ProMotive AGM akkumulátorok igazi áttörést jelentenek elődeikhez képest, mert a legextrémebb követelményeknek is képesek megfelelni. Nézzük meg, miért olyan egyedülállóak, és mi biztosítja a szuper teherbírásukat?

Napjainkban előtérbe kerültek az üzemanyagkímélő megoldások és a kényelmi funkciók, miközben egyre szigorodnak a törvényi előírások, nem is beszélve a vezetési szokások folyamatos változásáról. Csökkent a tényleges vezetési idő, és megnyúlt az üresjárat, eközben a vezetőfülkében eltöltött idő tovább nőtt. Ma már alapkövetelmény egy akkumulátornál a nagyfokú rezgésállóság, a gyors töltésfelvétel, a magas ciklusállóság és a megnövelt indítási teljesítmény. Ezek a tényezők közösen hívták életre az akkumulátorok új generációját.

Az abszorbens üvegszálas anyag és a PowerFrame rácstechnológia találkozása

Már a nevében is benne van: “Absorbent Glass Mat” vagy röviden “AGM”. Ez az üvegszálas anyag szivacsként szívja magába az akkumulátorban lévő savat, ezáltal kiküszöböli a savrétegződést, ami a normál akkumulátorok legnagyobb ellensége, és így a legnagyobb ciklusállóságot biztosítja. A teljes kapacitásvesztés a lehető legkisebb lesz, ami összességében a hagyományos akkumulátorokhoz képest sokkal hosszabb élettartamot eredményez. A VARTA AGM akkumulátorok további egyedülálló jellemzője a szabadalommal is védett PowerFrame ® rácsszerkezet. Ennek a speciális rácskialakításnak köszönhetően a VARTA AGM akkumulátorok még alacsony töltöttségi szint mellett is garantálni tudják az optimális teljesítményt és a kiváló indítási képességet. A PowerFrame ® rácstechnológia közel háromszor[1] korrózióállóbb, mint más rácsszerkezetek, és a kisebb belső ellenállásnak, illetve az egyedülálló rácskialakításnak köszönhetően több mint 60%-kal[2] jobb elektromos áramlást biztosít, ezáltal javítja a jármű elektromos rendszerének teljesítményét és növeli az akkumulátor megbízhatóságát, élettartamát.

Varta_ProMotive AGM Statitisztika

Töltési ciklusok és a kisütési szint mélysége

Az elektromos fogyasztók számának növekedésével a kisütési szint jelentősége egyre nő. A speciális kialakításnak[3] köszönhetően a VARTA ProMotive AGM a töltöttsége 80%-át is elveszítheti anélkül, hogy a ciklusok száma, azaz az akkumulátor élettartama jelentősen csökkenne. Ehhez képest a hagyományos indítóakkumulátorok esetében legfeljebb 20%-os kisütés ajánlott a megfelelő élettartam eléréséhez. Azaz azokat nem szabad olyan mértékben lemeríteni, ezért gyakrabban igénylik az újratöltést is.

A változó energiaigényekhez való alkalmazás során a ciklus élettartama döntő fontosságú teljesítménymutató. Meghatározza, hogy hányszor lehet egy akkumulátort kisütni és újratölteni, mielőtt elérné az élettartama végét. A VARTA ProMotive AGM hatszor több ciklust bír ki a hagyományos akkumulátorokhoz képest. Ciklikus stabilitásának és kisütési mélységének köszönhetően az AGM a legmegfelelőbb technológia azon haszongépjárművek számára, amelyeknek sok elektromos fogyasztót kell egyszerre ellátniuk a leállások, szünetek és az ennél is hosszabb éjszakai pihenők során.

A töltésfelvétel kritikus tényező a hagyományos akkumulátorok esetében. A VARTA ProMotive AGM sokkal jobb töltésfelvételt biztosít, mint a hagyományos akkumulátorok. Ez például abban nyilvánul meg, hogy egy félig lemerült AGM akkumulátor mindössze egy óra alatt 90%-ra feltölthető és kevesebb mint 3 óra vezetés után teljesen (100%-ig) feltöltődik. Ehhez képest egy hagyományos akkumulátornak 2,5 órára van szüksége a 90%-os töltöttség eléréséhez, és több mint 5 órára a teljes feltöltéshez.

Varta ProMotive AGM

Megbízható és tartós

Az újabb tervezésű teherautókban az AdBlue-tartályok és a nagyobb üzemanyagtartályok a váz hátsó részére szorítják az akkumulátorokat. Így az akkumulátoroknak még nagyobb rázkódásokat és lökéseket kell elviselniük. Ez a fajta folyamatos igénybevétel alap esetben jelentősen csökkentheti az akkumulátorok élettartamát. Egyes szállítmányozóknál a flotta akkumulátorainak egyharmadát kellett kicserélni hasonló sérülések, külső behatások miatt. Ez a legnagyobb rezgésállósággal rendelkező VARTA ProMotive AGM-ekkel teljesen kivédhető.

VARTA flottaprogram: közvetlen kapcsolat a gyártóval

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy cégükre szabott tanácsadással, stratégiai vásárlási, illetve az akkumulátorok kezelésével kapcsolatos kérdésekben, elemzési és optimalizálási ajánlásokkal segítségükre lehessünk!

További információ:

e-mail: info-hu@varta-automotive.com

tel.: +36 1 622 0026

[1,2,3]1,2,3 A valós flották által használt más rácsszerkezetekkel való összehasonlítás alapján kapott adatok 

Varta ProMotive AGM akku

Hirdetés

További cikkek a témában