Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Mazak egy új 2D síklézerrel szélesíti lemezfeldolgozásra optimalizált kínálatát

Ismerje meg a 2D lézerfeldolgozás új arcát a Mazak legújabb gépével.

A Yamazaki Mazak bemutatta a legújabb 2D lézervágó berendezését, melyet csúcsminőségű lézervágásra optimalizáltak. A legújabb MCT3 vágófej és az innovatív MAZATROL SmoothLX CNC vezérlőrendszer csak egy pár a számtalan kiemelkedő funkció közül, melyek megtalálhatóak az OPTIPLEX 3015 NEO-ban.

A nagy munkatér lehetővé teszi az akár a 1525 mm x 3050 mm-es munkadarabok megmunkálását egy 15kW-os fiber laser rezonátor segítségével. A Beam Shaping Technology-nak köszönhetően a gép egyedülálló módon automatikusan beállítja a sugárnyaláb átmérőjét és intenzitását, annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt biztosítsa a különböző típusú és vastagságú anyagokon,

Az automata üzemmódok kulcsfontosságúak az OPTIPLEX 3015 NEO-ban. A teljesen újratervezett MCT3 vágófej rengeteg intelligens funkcióval rendelkezik, hogy még könnyebbé tegye a gépkezelők munkáját. Az Auto Nozzle Changing (automata fúvókacserélő) segít optimalizálni a lézervágást és csökkenteni a segédgáz-felhasználást, az automatikus fókusztávolság beállítása még gyorsabb vágási sebességet tesz lehetővé, az automata kalibrálása a fúvóka és a munkadarab távolságának pedig még nagyobb termelékenységet tesz lehetővé.

A teljes beállítási idő automatizálása a szabványos lézergépekhez képest akár 95%-kal gyorsabb előkészítést eredményezhet, továbbá az olyan funkciók, mint a Flash Cutting vagy a Fine Power Ramping még tovább gyorsíthatják a teljes folyamatot. Ahelyett, hogy a minden tengelynél külön megállna, a lézer be-, illetve kikapcsolása úgynevezett Flash Cutting-al működik, amely szinkronizálja tengelyek és a lézer mozgását, ezáltal még gyorsabb vágásidőt idézve elő. A Fine Power Ramping pedig a lézer teljesítményének és előtolási sebességének beállítására szolgál, a sarkok és egyenes vonalak vágásakor, hogy minimalizálja a hulladékot a vágási sebesség csökkentése nélkül.

A vágófejre szerelt érzékelők széles tárháza lehetővé teszi az OPTIPLEX 3015 NEO számára a lyukasztási és vágási műveletek pontos megfigyelését, valamint a feldolgozási rendellenességek és hibák észlelését. Plazma észlelésekor a Plasma Detection funkció beállítja a vágási sebességet a kiváló élminőség biztosítása és a vágási hibák minimalizálása érdekében. Ha égés történik a közepes vagy vastag lágy acéllemez vágásakor, az égésészlelés (Burn Detection) funkció automatikusan leállítja a folyamatot a hibák csökkentése érdekében. A Pierce Detection funkció észleli, ha a lyukasztás befejeződött, és automatikusan elindítja a vágási folyamatot, jelentősen csökkentve az állásidőt.

Az OPTIPLEX 3015 NEO-t kifejezetten úgy tervezték, hogy segítse a gépkezelőket mindennapi munkájuk során. A beépített munkatérkameráknak köszönhetően a gép felméri a táblán lévő szabad területeket, ennek köszönhetően további alkatrészeket helyezhetünk fel a Mazak Smart System-en keresztül, a táblák maximális kihasználhatósága érdekében. Az új MAZATROL SmoothLX nagy, 21,5 hüvelykes kijelzőjén egy pillantással láthatók az egymásba ágyazott alkatrészek, az érintőpanel pedig könnyű hozzáférést biztosít a szükséges információkhoz, például a vágási feltételekhez vagy a fúvókabeállításokhoz. A Nest Progamming, a vágásfigyelés (Cut Monitoring), a termelés ütemezése (Production Scheduling) és a gépkarbantartás (Machine Maintanance) csak néhány a kezelő számára elérhető számos funkció közül. Ezenkívül az opcionális dupla monitor több alkalmazás egyidejű futtatását is lehetővé teszi.

A gépet a kiváló hozzáférhetőség jellemzi. A nagy elülső és oldalsó ajtók csökkentik a gép számára szükséges alapterületet, és gördülékennyé teszik az anyagok be- és kirakodását. A dönthető és forgatható CNC vezérlő lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a gép elejénél vagy oldalánál dolgozzon, a könnyen hozzáférhető munkaterület letővé teszi az alapanyag feletti teljes kontrollt, az automatikus fúvókaközpontosító-kamera pedig lehetővé teszi az egy percnél rövidebb beállítási időt.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában