Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

Beckhoff Technology Day

Teltházzal zajlott az idei Beckhoff Technology Day szakmai nap, a budapesti ÖbölHáz nyújtotta különleges környezetben október 6-án.

Míg az előtérben a Beckhoff újdonságait, legnépszerűbb fejlesztéseit vehették szemügyre és próbálhatták ki a szakmai érdeklődők, addig az előadótérben 9-től 16 óráig technológiai előadásokat hallgathattak meg.

Köszöntőjében Perecz Tamás, a Beckhoff Automation Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy 2020-ban 234000 ipari PC-t helyeztek üzembe partnereiknél, valamint a Beckhoff és a BMW 10 éves együttműködést írt alá tavaly év végén. Ezután röviden bemutatta a Beckhoff négy fő termékcsoportjának újdonságait, melyekre a nap folyamán a vállalat mérnökei bővebben is kitértek.

A Debreceni Egyetem és a Beckhoff közös munkájáról, valamint a mechatronikai mérnökképzés jelenéről és jövőjéről beszélt Dr. Szemes Péter Tamás, a Műszaki Kar Mechatronikai szakának tanszékvezetője. Az egyetemen 2018 óta kihelyezett tanszékkel rendelkezik a Beckhoff, és egy referencia laboratórium is a hallgatók rendelkezésére áll.

technology day

Kamrás Ádám, a Beckhoff Automation Kft. támogató mérnöke az ADS technológiáról beszélt. Előadásának aktualitását két fő szempont szolgáltatta: az első, hogy az utóbbi évek tapasztalata alapján elmondható, hogy a vállalat egyre több partnere fedezte fel a technológiában rejlő lehetőségeket, és egyre szélesebb körben használják ezeket automatizálási rendszereik fejlesztési elemeként. A második szempont pedig az, hogy az elmúlt év végén megjelent a legújabb verziójú ADS fejlesztési keretrendszer. Lehotai Ádám, a Beckhoff Automation Kft. műszaki igazgatója a TwinCAT Analytics folyamatadatok elemzésére szolgáló teljes megoldásáról beszélt, amely segítség lehet a folyamatok elemzésében, a hibák felfedezésében és megoldásában, valamint a berendezés működésének optimalizálásában is.

Horváth Deli, az AiCAN ügyvezető társigazgatója előadásában az ipari neurális hálózatokra tért ki. Gyakorlati példák segítségével mutatta be a neurális hálózatok felhasználását és alkalmazását az ipari képfeldolgozás területén. Ezt követően Lehotai Ádám bemutatta a TwinCAT Vision szoftverkomponenst, melynek köszönhetően a Beckhoff által kínált rendszermegoldások között a gépi látás is valós időben működhet.

Bódvai János, a Beckhoff Automation Kft. támogató mérnöke előadása első felében a Beckhoff tápegységek portfoliójáról beszélt, bemutatva az egyes családok főbb jellemzőit. Az előadás második részében az energiagazdálkodáshoz kapcsolódó áramváltókat és az energiafelügyeleti célra kifejlesztett EtherCAT-alapú I/O-modulokat mutatta be. Pásztor Ádám, a Beckhoff Automation Kft. támogató mérnöke az új, TwinCAT/BSD operációs rendszert mutatta be. Előadásából a résztvevők megtudhatták, hogy a Beckhoff miért a FreeBSD-t választotta, és hogyan épül ez bele az eddig megszokott platformba. Az előadásból megismerhettük a TwinCAT/BSD architektúráját, valamint azt, hogy milyen funkciók állnak rendelkezésünkre, és választ kaptunk arra is, hogy hogyan érhetjük el a TwinCAT/BSD operációs rendszerünket. Ezen felül az előadás kitért az új rendszer előnyeire is.

Az előadássorozatot Rékasi Endre, a Beckhoff Automation Kft. támogató mérnökének előadása zárta, melyben a Beckhoff hajtástechnikai termékeinek konfigurálására, paraméterezésére és üzembe helyezésére alkalmazható szoftveres eszközöket mutatta be. A kiállítótérben elhelyezett bemutatóalkalmazások alkalmat teremtettek a Beckhoff újdonságainak kipróbálására, valamint a cég magyarországi csapatával való személyes találkozásra.

www.beckhoff.com

Hirdetés

További cikkek a témában