Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

VÉDELEM AZ ELEKTROSZTATIKAI FELTÖLTŐDÉSSEL SZEMBEN

A Zollner Elektronik AG az Electronic Manufacturing Services (EMS) egyik vezető szolgáltatója a világon. A magyarországi Vácon található Zollner üzem 1989-ben az első külföldi telephely volt, és ma több mint 2.000 munkavállalójával a cégcsoport második legnagyobb üzeme. 2015 óta az „Automotive” termelési területen DRAABE levegő párásító rendszert használnak. 100 darab direkt helyiség párásító védi az érzékeny nyomtatott áramkör beültetést az ellenőrizetlen elektrosztatikus feltöltődésektől és a termelési zavaroktól.

Levegő párásító a Zollner csarnokában

ESD-védelem

„Az ellenőrzött páratartalom a minőségbiztosítási programunk része. Ezáltal az anyagfelületek vezetőképessége megnő, így a nemkívánt elektromos töltések egyszerűen elvezethetők”- magyarázza Szabó Tibor, Production Senior Manager Vácott.

Az érzékeny alkatrészek így megbízhatóan megvédhetők az esetleges elektromos sérülésektől és azok későbbi káros következményeitől. Ezen felül a folyamatosan optimális páratartalomnak köszönhetően a forrasztó paszta könnyen felvihető a nyomtatott áramköri lapokra anélkül, hogy előtte szárításra és folyamat-megszakításra lenne szükség.

Cser Géza (balra), Szabó Tibor

A megbízhatóság számít

A Vácott alkalmazott DRAABE TurboFog rendszer már 2009 óta bizonyította teljesítményét a németországi Zandtban található Zollner anyavállalatnál:

„Német Kollégáinktól tudtuk, hogy a DRAABE rendszerek nagyon megbízhatóak és jól karbantarthatóak“- magyarázza Cser Géza, az épületgépészetért felelős vezető. A többfokozatú DRAABE vízelőkészítés 100 %-osan ásványmentes párásítást biztosít. „A karbantartásról nem kell gondoskodnunk“, folytatja Cser Géza. „A kis konténerek automatikus, félévente történő cseréje mindig működőképes és higiénikus berendezést biztosít“.

Igényelje itt az információs csomagot “levegő párásítás”, és tudjon meg többet:

Hirdetés

További cikkek a témában