Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Munkavédelem

Egészség és minőség direkt helyiségpárásítással – gyakorlati példán keresztül

A Schunk Carbon Technology világszerte vezető a kiváló minőségű szénszálas megoldások gyártása terén, melyeket az autóiparban és a vasúttechnikában áram továbbítására használnak. Az ellenőrzött irodai és termelési klíma nem csak a munkavállalók egészségét, hanem a kiváló széntermékek minőségét is védi – tudták ezt a vállalatnál is, és ezért kerestek meg minket.

„Munkatársaink akkoriban sokat panaszkodtak a kiszáradt légutakra, az égő szemekre és a bőrirritációkra. A mérések 30 százalék alatti relatív páratartalmat mutattak, így olyan lehetőségeket kerestünk, amelyekkel a levegőt párásítani tudtuk” – számol be Markus Preimesberger, aki már 2010-ben meglátta a direkt helyiség párásításban rejlő lehetőségeket.

Mark az open space irodájuk pontszerű párásításához a cég a DRAABE NanoFog párásítókkal történő direkt helyiség párásítást választotta, amely annyira bevált, hogy a második fázisban, 2012-ben a termelési területen további DRAABE TurboFog párásítókat építettek be a minőségbiztosítás érdekében.

Az alkalmazott direkt helyiség párásítással minden munkaterületen célzottan optimális, 40-45 % páratartalmat biztosítanak, azóta nincs panasz a túl száraz levegőre. Az egészséges, egész évben állandó helyiségklíma garantálja a munkavállalói elégedettséget és a kellemes munkakörnyezetet.

A magas higiéniai és karbantartási szabványt a VDI-tanúsítvány és a Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung ellenőrzése dokumentálja.

Szeretne többet megtudni és élni a direkt helyiségpárásítás előnyeivel?

Látogasson el weboldalunkra: www.condair-systems.hu/klimaellenorzes

Hirdetés

További cikkek a témában