Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Munkavédelem

Javítsa a munkavégzést optimális helyiségklíma biztosításával

Nem is hinné mennyit javít a termikus kényelem az emberek (és a gépek) produktivitásán!

„Termikus kényelemről” akkor beszélünk, ha az épülethasználók nem vágynak melegebb, hidegebb, szárazabb, nedvesebb levegőre. A kényelmi tartomány, amelyben a helyiséghasználók nagy része jól érzi magát 18 °C és 24 °C között, illetve 40-60 %-os relatív páratartalom között van. Talán nem is kell mondanunk, hogy ez milyen ritkán teljesül.

A Fraunhofer IAO tanulmánya az Office 21 közös kutatási projekt keretében a munka és iroda világáról azt állapította meg, hogy az irodahasználók közel 40%-a elégedetlen az irodai környezettel. A zavaró tényezők között pedig gyakran emlegetett probléma a páratartalom hiánya, mely jelentős negatív hatással van az általános közérzetre, sőt kifejezetten káros egészségügyi hatásai is lehetnek.

Ezzel a tudással fontos optimalizálási potenciál került a munkáltatók és épületfelelősök kezébe, amit hasznosítani tudnak a munka- és irodakörnyezet kialakítása során.

Kifejezetten a helyiségklíma termelékenységre gyakorolt lehetséges hatását a brit „Whole Life Performance Plus tanulmány” állapította meg. A tanulmány megerősíti, hogy az optimális helyiségklíma fokozni tudja a munkavállalók teljesítményét, gyorsaságát és pontosságát. Mi több, az ideális klíma, így a páratartalom a gépek védelmét is szolgálja, hiszen segít szabályozott keretek közé szorítani a sztatikus kisüléseket, amelye meghibásodásokat, leállásokat okozhatnak.

Összefoglalva tehát: azok a cégek, amelyek befektetnek a termelési és munkavégzési helyiségek klímájába, a gépek védelme mellett egy sor további pozitív hatásra számíthatnak a munkavállalóiknál: kevesebb hiányzásra, magasabb termékminőségre, fokozottabb munkahelyi teljesítményre, erősebb munkavállalói kötődésre és kreativitásra.

Hozzon ki többet kollégái munkavégzéséből ön is, látogasson el weboldalunkra és tudjon meg többet!
www.condair-systems.hu/klimaellenorzes

Hirdetés

További cikkek a témában