Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Munkavédelem

Óvja gépeit optimális páratartalommal

Az ipari gyártás elengedhetetlen tényezője az elektrosztatikus feltöltődéssel, kisülésekkel szembeni védelem, hiszen az elektronikus alkatrészek és érzékeny félvezető elemek már 30 voltos kisülésektől is károsodhatnak. Előzze meg ezt a problémát direkt helyiség párásítással!

Ideális páratartalommal az ESD-védelemért

Elektrosztatikus feltöltődés és kisülés bárhol előfordulhat a termelés során – akár testérintkezésnél, akár működés közben, a gépeken belül. Ennek oka, hogy két, különböző vezetőképességű felület érintkezése esetén az elektronok az egyik anyagból a másikba áramlanak, amitől a felületek negatívan vagy pozitívan töltődnek. Jó vezetőképességű anyagok esetében a szétválasztást követően azonnal teljes töltéscsere zajlik, a rossz vezetőképességű, szigetelő anyagok azonban megtartják az új töltésállapotukat, amely a távolság növelésével akár több ezer voltra is nőhet. A modern technológiák által egyre kisebb méretű és nagyobb teljesítményű alkatrészek már csekély feszültségtől, ellenőrizetlen kisüléstől is károsodhatnak. Az olyan anyagok pedig, mint a fóliák és a műanyagok, elektrosztatikusan összetapadhatnak, így akár gépleállásokat, selejtképződést is okozhatnak. Vesse be a direkt helyiség párásítást ön is, mint megelőző lépés!

A teljes körű elektrosztatikai védelem érdekében, ahol csak lehet el kell kerülni a feltöltődést, és definiált, ellenőrzött kisüléseket kell biztosítani. Ehhez az optimális páratartalom jelentős mértékben járul hozzá, hiszen 40-60% közötti relatív páratartalom esetén természetes, vezető nedvesség keletkezik az anyagokon. Ezáltal javul az anyagok és a levegő vezetőképessége, így a légkör el tudja vezetni a töltést anélkül, hogy kár keletkezne, összetapadások vagy egyéb nehézségeket okozó folyamatok mennének végbe.

Biztosítsa gépei hibamentes működését és a termelés hatékonyságát ön is! Kérdése van? Keressen fel minket vagy igényelje ingyenes tájékoztató prospektusunkat itt:

www.condair-systems.hu/klimaellenorzes 

Hirdetés

További cikkek a témában